Bulgária: felfüggesztették a kungfurúgást elnéző bírót

Vágólapra másolva!
2015.04.06. 10:47
A Bolgár Labdarúgó-szövetség határozatlan időre felfüggesztette az ország egyik legjobb játékvezetőjének tartott Georgi Jordanovot, aki szombaton megtorlatlanul hagyott egy súlyos szabálytalanságot a Ludogorec–CSZKA Szófia bajnoki rangadón.

A listavezető Ludogorec szombat este 4–0-ra nyert hazai pályán, ezzel hatpontosra növelte előnyét a második helyen álló CSZKA Szófiával szemben. Könnyen máshogy alakulhatott volna azonban a rangadó, ha 0–0-s állásnál kiállítják az éllovastól Cosmin Moti-ot.

A román védő – aki az ősszel azzal vált a Ludogorec hősévé, hogy a Steaua Bucuresti elleni BL-selejtezőn mezőnyjátékosként a tizenegyespárbajban két bukaresti lövést is hárított – a 22. percben egy légi párbaj során durván bordán talpalta a szintén felugró szófiai csatárt, a montenegrói Sztefan Nikolicsot. Georgi Jordanov nemhogy nem adott lapot Moti-nak, de mindenki döbbenetére még csak le sem fújta az esetet.

A 41 éves bíró azonban – akit 2013-ban a legjobb játékvezetőnek választottak meg hazájában – nem úszta meg mulasztását, a bolgár szövetség ugyanis határozatlan időre felmentette a ténykedés alól.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik