Brazília: pozitív doppingteszt a Barcelona korábbi játékosától

Vágólapra másolva!
2013.05.01. 09:00
null
Deco (fehérben) sikerekben gazdag pályafutásának fekete foltja lehet a doppingvétsége (Fotó: Action Images)
Megbukott egy március végi doppingteszten Deco, a brazil élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Fluminense középpályása, aki fénykorában a Portót, a Barcelonát és a Chelsea-t is erősítette. A 35 esztendős játékos szervezetében furoszemid nyomaira bukkantak.

 

A korábbi portugál válogatott futballista a Boavista elleni, március 30-i állami bajnoki mérkőzés után bukott le, amely után úgy vélekedett, hogy a nagy hatású vízhajtóként szolgáló furoszemid egy vitaminkiegészítő készítményből – amelyet egy gyógyszertárban vásárolt – kerülhetett a szervezetébe, így Deco a hírek szerint arra kéri ügyvédjét, hogy tegyen lépéséket a termék gyártója ellen.

A Fluminense középpályása egyébként nem utazott el csapattársaival az Emelec elleni Libertadores-kupa-nyolcaddöntő magyar idő szerint péntek hajnalban rendezendő első mérkőzésére, amelyre Ecuadorban kerül sor.

A Portóval és a Barcelonával is Bajnokok Ligáját nyerő középpályás nem az egyedüli, aki az utóbbi időben pozitív mintát produkált Brazíliában. Két héttel ezelőtt a Vasco Da Gama játékosa, Carlos Alberto bukott le épp a Fluminense elleni mérkőzést követően, miután a szervezetében hidroklorotiazid és metabolikus tamoxifen nyomaira bukkantak, amely után kétéves eltiltás várhat rá.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik