Brazília: Pelé depressziós, nem akarja elhagyni a házát

Vágólapra másolva!
2020.02.10. 21:38
null
Pelé depresszióval küzd (Fotó: AFP, 2019. április)
Súlyos depresszióval küzd Pelé – számolt be róla a brazil TV Globónak a 79 éves brazil labdarúgó-legenda fia.

„Apám nagyon félénk és visszahúzódó lett” – mondta Edinho a TV Globónak.

A 21 éves játékos-pályafutása során 1363 mérkőzésen 1281 gólt szerző Pelé hosszú ideje bajlódik a csípőjével, menni már csak járókeret segítségével tud, a nyilvános szerepléseit tolószékben vállalja.

2012-ben csípőműtéten, 2015-ben prosztataműtéten esett át, tavaly húgyúti fertőzés miatt belázasodott és életveszélyes állapotban került kórházba. Végül meggyógyult, és otthon töltheti mindennapjait.

„Képzeljék csak el, ő a király, aki mindenkit lenyűgözött, de most járni sem tud rendesen – folytatta Pelé fia. – Szégyelli magát, nem akar elmenni otthonról, nem akarja, hogy bárki így lássa. Semmi olyat nem akar tenni, ami azzal jár, hogy elhagyja a házat.”

Júniusban lesz 50 éve, hogy a brazil válogatottban 91 mérkőzésen 77 gólt szerző Pelé megszerezte harmadik világbajnoki címét (1958 és 1962 után 1970-ben lett harmadszor aranyérmes). A fia szerint most nehéz elképzelni, hogy részt vesz az ünnepségeken.

„Nagyon törékeny. Csípőprotézist kapott, de a rehabilitációja nem ment jól. A mozgásában korlátozva van, ami miatt depressziós” – mondta Edinho.

A Sao Paulo melletti reptéren tavaly áprilisban (Fotó: AFP)
A Sao Paulo melletti reptéren tavaly áprilisban (Fotó: AFP)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik