Brazília: játékost fojtogattak, edzőt vertek egy vb-helyszínen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.02.03. 21:56
Hatalmas botrány a brazil futballban: a patinás Sao Pauló-i klub, a Corinthians mintegy száz szurkolója szombaton berontott a rosszul szereplő csapat edzőközpontjába, és súlyosan bántalmazta a játékosokat, edzőket, alkalmazottakat.

A behatolók az alkalmazottakon kívül megütötték Mano Menezes vezetőedzőt, a játékosok közül mások mellett Alexandre Patót és a perui Paolo Guerrerót. Utóbbit – aki a 2012-es klubvilágbajnokság döntőjében a Cor győztes gólját szerezte – fojtogatták, és társai csak úgy kerülték el az atrocitásokat, hogy a rendőrség megérkezéséig elbarikádozták magukat az öltözőben.

A rendbontás egy olyan létesítményben történt, amelyiket nyáron az egyik vb-résztvevő válogatott (Irán) használ majd. A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) egyelőre nem kommentálta a történteket.

A Cor játékosai azzal fenyegetőztek, hogy másnap nem lépnek pályára; végül mégis megtették, de sorozatban harmadszor is kikaptak a paulista bajnokságban (Ponte Preta, 1–2).

Brazíliában továbbra is zökkenőkkel haladnak a világbajnokság előkészületei, és az országos bajnokság tavaszi rajtja is veszélyben forog a legutóbbi bajnokság viharos befejezése nyomán indult jogi eljárások miatt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik