Brazília: hivatalosan is kinevezték az új kapitányt

Vágólapra másolva!
2016.06.21. 10:52
A Brazil Labdarúgó-szövetség hivatalosan is bemutatta az új szövetségi kapitányt, a Dungát váltó Adenor Leonardo Bacchit, azaz Titét.

A válogatottért a Corinthianst elhagyó Tite – aki harmadik időszakát töltötte a Sao Pauló-i klubnál – szerint a nemzeti csapat elsődleges feladata, hogy mihamarabb kvalifikálja magát a 2018-as világbajnokságra.

„Eljött az idő, el kellett fogadnom a szövetségi kapitányi ajánlatot, ez a pályafutásom része kellett, hogy legyen. Személyes célom volt, és talán ez pályafutásom legjobb pillanata” – mondta a bemutatásán az 55 éves szakember, akinek kinevezése nem keltett különösebb meglepetést azt követően, hogy a Corinthians elnöke pár nappal ezelőtt már megelőlegezte kinevezését.

Tite Dungát váltja a selecao kispadján, akit stábjával együtt azután menesztett a brazil szövetség, hogy az Egyesült Államokban zajló centenáriumi Copa Américán már a csoportkörben kiesett az együttesével.

Az 55 éves Tite mindent megnyert a Corinthiansszal – amelynél háromszor volt edző –, 2011-ben és tavaly brazil bajnok volt, 2012-ben a Libertadores-kupában, majd a klubvilágbajnokságon is diadalmaskodott együttesével.

Az olimpiai együttes élére a 47 éves Rogério Micalét nevezték ki, aki korábban több klubcsapat utánpótlásában tevékenykedett, legutóbb az U20-as és az U23-as válogatott szakvezetője volt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik