Brazília: Dunga visszatérhet a válogatott kispadjára

Vágólapra másolva!
2014.07.19. 10:02
A játékosként 1994-ben világbajnoki címet szerző Dunga az egyik jelölt a hazai rendezésű vb után távozó szövetségi kapitány, Luiz Felipe Scolari helyére a brazil labdarúgó-válogatott élén.

Az 50 esztendős szakember számára nem lenne ismeretlen a selecao kispadja, hiszen 2006 és 2010 között már irányította a nemzeti csapatot, és nem is zárt sikertelen időszakot. Irányítása alatt a brazil válogatott 2007-ben Copa Américát, két évvel később pedig Konföderációs Kupát nyert.

A címeres mezt 91 alkalommal magára öltő Dunga hatvan mérkőzésen irányította hazája nemzeti együttesét, és 42 győzelmet aratott. Négy évvel ezelőtt, a hollandok ellen 2–1-re elveszített vb-negyeddöntő után távozott a szövetségi kapitányi posztról. Legutóbb az Internacional vezetőedzőjeként dolgozott, de 2013 októberében távozott a posztról.

Az 1994-ben világbajnoki címet szerző futballista kinevezésének az esélyét növeli, hogy a brazil válogatott technikai igazgatójának Dunga korábbi csapattársát, egyben jó barátját, Gilmar Rinaldit nevezték ki.

A selecao eddigi szakvezetője, Luiz Felipe Scolari a balul sikerült brazíliai vb-t követően állt fel a kispadról.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik