Brazília: bemutatták a válogatott új, fehér mezét – fotók

Vágólapra másolva!
2019.04.10. 10:48
null
Vinícius Júnior az új mezben (Fotó: CBF)
A Brazil Labdarúgó-szövetség kedden bemutatta a válogatott új szerelését, valamint megújult címerét.

 

A brazil szakszervezet (CBF) új elnökét, Rogério Caboclót kedden iktatták be. Eme esemény keretein belül pedig a szövetség bemutatta a nyári Copa Américára készült szerelését.

A válogatott száz éve, 1919-ben nyerte meg először a Copa Américát, s a centenárium előtt tisztelegve Neymarék a hagyományos sárga mez mellett fehérben is pályára lépnek majd.

Az új mezt Vinícius Júnior, a Real Madrid 18 esztendős támadója mutatta be, aki még nem játszott a brazil felnőttválogatottban.

Az idei Copának Brazília ad otthont, az új elnök jelezte, a nyitó mérkőzésen a válogatott a fehér mezben játszik majd Bolívia ellen június 14-én – ezzel is tisztelegve az 1919-es győztesek emléke előtt.

Az új sárga szerelés pedig 1989-et idézi: ebben az évben volt negyedszer és egyben legutóbb Copa-rendező Brazília, s mint házigazdaként mindig, akkor is aranyérmes lett.

A 46. Copa América június 14-én kezdődik, s július 7-én lesz a döntő. Brazília ötödször ad otthont a dél-amerikai kontinenstornának. Házigazdaként eddig mindig az első helyen végzett.

A CBF egyben bemutatta új címerét is.

Az új címer (Fotó: CBF)
Az új címer (Fotó: CBF)

CBF Futebol on Twitter

A #SeleçãoBrasileira vai ter camisa nova para a disputa da Copa América! Tradicional, histórica, campeã. #JogaBola



Az új szerelésről további fotókat a CBF honlapján talál!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik