Brazília fordulatos mérkőzésen játszott döntetlent az angolokkal

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.02. 20:56
null
Joe Hart vetődik rá a labdára Filipe mellett (Fotó: Reuters)
Izgalmas brazil–angol felkészülési mérkőzéssel avatták fel hivatalosan a felújított Maracana Stadiont Rio de Janeiróban, ahol a két válogatott 2–2-es döntetlent játszott egymással. A brazilok Fred kapáslövésével jutottak előnyhöz, de Alex Oxlade-Chamberlain egalizált, majd Wayne Rooney hatalmas bombagólt lőtt. A végeredményt Paulinho gyönyörűen eltalált lökete állította be.

ELSŐ FÉLIDŐ

Brazília nem szeretett volna kellemetlen meglepetést okozni a szurkolóinak hazai pályán, ezért a kezdő sípszót követően egyből magához ragadta a kezdeményezést, főleg Neymar volt nagyon aktív, de Joe Hartnak az első negyedórában nem kellett bravúrokat bemutatni ahhoz, hogy megóvja csapatát a góltól. Eközben az angolok megszállták a saját térfelüket, Wayne Rooney alig találkozott a labdával.

Az első komolyabb ziccer a 18. percben alakult ki, amikor Daniel Alves ugratta ki remek ütemben Neymart, aki előbb kicselezte Glen Johnsont, majd kapura lőtt három méterről, de Hart nagy védést bemutatva mentett.

A Manchester City kapusának sokat köszönhettek az angolok az első félidőben, azonban a negyvenedik percben majdnem a „háromoroszlánosok” szerezték meg a vezetést a semmiből: Glen Johnson remek passzát követően Theo Walcott került helyzetbe, de lövését Júlio César hárította.

Az utolsó percekben is a brazilok maradtak támadásban, ám az első félidőben nem született gól.

MÁSODIK FÉLIDŐ

Az első félidővel ellentétben ezúttal elmaradtak a viharos brazil támadások, mégis ez vezetett eredményre, mert az 57. percben Hernanes lövését követően (amely a keresztlécen csattant) Fred vette be az angolok kapuját. Hart ebbe a labdába is beleért, de menteni már nem tudott. 1–0

Bő tíz perccel később azonban jött a válasz. Frank Lampard passzolt Rooneyhoz, aki lekészítette a labdát a néhány perccel korábban beállt Alex Oxlade-Chamberlainnak, az Arsenal játékosa pedig 17 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot. 1–1

Sőt, újabb tíz percet követően már a vezetést is megszerezte Anglia. Rooney iramodott meg a Milnertől kapott labdával, majd 19 méterről kapura lőtt, a labda megpattant Fernando hátán, és így védhetetlenül csapódott a bal felső sarokba. 1–2

Négy perccel később azonban egalizáltak a brazilok: Lucas Moura jobb oldali beadását Paulinho vágta be a bal alsó sarokba kapásból, nyolc méterről. 2–2

A hátralévő percekben nem született újabb találat, így a brazil labdarúgó-válogatott döntetlennel avatta fel a felújított Maracana Stadiont.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
BRAZÍLIA–ANGLIA 2–2 (0–0)
Rio de Janeiro
, Maracana-stadion. V: Wilmar Roldán (kolumbiai)
BRAZÍLIA: Júlio César – Daniel Alves,Thiago Silva, David Luiz, Filipe Luis (Marcelo, a szünetben) – Paulinho (Bernard, 84.), Luiz Gustavo (Hernanes, a szünetben), Oscar (Lucas Moura, 56.) – Hulk (Fernando, 73.), Neymar, Fred (Leandro Damiao, 80.). Szövetségi kapitány: Luis Felipe Scolari
ANGLIA: Hart – G. Johnson (Oxlade-Chamberlain, 62.), Cahill, Jagielka, Baines (A. Cole, 32.) – Walcott (Rodwell, 84.), P. Jones, Carrick, Lampard, Milner – Rooney. Szövetségi kapitány: Roy Hodgson
Gólszerző: Fred (57.), Paulinho (83.) ill. Oxlade-Chamberlain (68.), Rooney (79.)

A MÉRKŐZÉS TUDÓSÍTÁSA PERCRŐL PERCRE

94. perc: véget ért a mérkőzés, maradt a 2–2!

93. perc: Moura lövését blokkolták, lehet, hogy ez volt a mérkőzés utolsó lehetősége.

84. perc: Paulinho le is jött a pályáról, Bernard jött be a helyére. A túloldalon közben Jack Rodwell jött be Walcott helyére.

83. perc: egyenlítettek a brazilok! Moura jobb oldali beadását követően Paulinho lőtt kapásból a bal alsó sarokba nyolc méterről. 2–2

80. perc: Fred le, Leandro Damiao be.

79. perc: fordított Anglia! Milner passzát követően Rooney indult meg a kapu irányába, majd 19 méterről lőtt, Fernando hátán megpattant a labda, amely így védhetetlenül csapódott a bal felső sarokba. 1–2

76. perc: Phil Jones buktatta Neymart, kapott érte egy sárgát.

76. perc: James Milner lövését blokkolta Thiago Silva az utolsó pillanatban becsúszva.

73. perc: Hulk le, Fernando be.

Oxlade-Chamberlain édesapja tagja volt 1984-ben annak az angol válogatottnak, amely le tudta győzni a brazil válogatottat a Maracanában.

68. perc: egyenlítettek az angolok! Lampard, majd Rooney volt a labda útja, ezt követően Oxlade-Chamberlain lőtte ki kapásból a jobb alsó sarkot 17 méterről. 1–1

65. perc: Lampard jobb oldali szögletét követően Rooney fejelt a jobb alsó sarok mellé néhány méterrel.

63. perc: Hulk rúgta fel Carricket,kapott érte egy sárga lapot.

62. perc: Glen Johnson le, Alex Oxlade-Chamberlain be.

57. perc: vezet Brazília! Hernanes emelése a keresztlécről pattant le, a lecsorgó labdát pedig Fred juttatta a kapuba, ennél az esetnél már Hart is tehetetlen volt. 1–0

56. perc: Oscar le, Lucas Moura be.

55. perc: Fred átlövési kísérletét blokkolták a vendég védők.

Az első percekben nem forogtak veszélyben a kapuk, leginkább a pálya közepén zajlik most a játék.

Mit csináltak Rooneyék szabadidejükben, miközben készültek a meccsre? Kattintsanak ide, és megtudják!

A szünetben Marcelo és Hernanes is beállt, Filipe Luis és Luis Gustavo nem jött ki a második félidőre.

46. perc: kezdetét vette a második játékrész!

45+1. perc: véget ért az első félidő!

43. perc: Ashley Cole bal oldali beadását David Luiz pontosan csapattársa, Frank Lampard elé fejelte vissza, a Chelsea középpályása pedig lőtt is, Júlio César azonban védett.

41. perc: Oscar lágy ívelését követően Fred fejelt a kapu fölé hét méterről.

40. perc: Glen Johnson remek passzát követően Theo Walcott került helyzetbe, közelről leadott lövését Júlio César fogta nagy bravúrral!

36. perc: Hulk húzta sarokkal kapura a labdát az ötösnél egy védővel a nyakán, az pedig kis híján becsorgott a jobb alsó sarokba. Szép jelenet volt!

35. perc: angol helyzetecske! Wayne Rooney lőtt a tizenhatos előteréből, David Luiz blokkolta a kísérletét.

34. perc: ezúttal Hulk került helyzetbe, aki a jobb felső sarok fölé tekert méterekkel.

33. perc: Neymar gyengécske lövését fogta Hart.

Ashley Cole-nak ez a 103. válogatottsága, de most fordult elő vele először, hogy csereként lép pályára a nemzeti együttesben.

32. perc: Baines jött le a pályáról, Ashley Cole állt be a helyére.

30. perc: Neymar lekészítését követően Oscar tüzelt 18 méterről kapura, Hart nagyot védve mentett a bal alsó saroknál.

28. perc: Daniel Alves lövését fogta újfent Hart.

27. perc: Neymar ugratta ki nagyszerű ütemben Hulkot, de sem ő, sem Filipe Luis nem tudott túljárni Hart eszén.

27. perc: Anglia végezhetett el szögletet, de helyzet nem alakult ki belőle.

26. perc: Oscar centerezett a jobb oldalról, Glen Johnson mentett Fred ésNeymar elől az ötös jobb sarkánál.

23. perc: megint Neymar lőtt, próbálkozása Phil Jones lábáról perdült fel, így Hart könnyedén kaparintotta meg a labdát.

22. perc: Neymar lőtt 17 méterről a kapu bal oldala mellé centikkel.

20. perc: Neymar jobb oldali szögletét követően Thiago Silva szedte össze a labdát a hosszú oldalon, majd fordulásból kapura lőtt Phil Jagielka mellett, de Hart könnyedén védett.

18. perc: hatalmas helyzet! Dani Alves indította remekül Neymart, aki egy csellel elküldte Glen Johnsont, majd három méterről kapura lőtt, de Hart hatalmas bravúrral mentett.

17. perc: Daniel Alves távoli lövési kísérlete kerülte el kevéssel a jobb alsó sarkot.

12. perc: Neymar ívelt középre egy szabadrúgást, de egyetlen társának sem volt jó a labda.

10. perc: Neymar szabadrúgását fogta magabiztosan Joe Hart.

Brazília a legutóbbi hét mérkőzéséből csupán egyet tudott megnyerni.

6. perc: Neymar durrantott a kapu mellé 16 méterről.

5. perc: Hulk bal oldali bal oldali beadását követően Oscar, majd Neymar került jó helyzetbe, utóbbi lövését Leighton Baines blokkolta.

2. perc: Neymar lövését blokkolták a vendég védők.

1. perc: Brazília kezdte a mérkőzést!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik