Brazília a fináléra, Costa Rica ellenünk készülhet

Vágólapra másolva!
2009.10.13. 22:11
Címkék
A brazil válogatott lesz a mieinket legyőző Ghána ellenfele az Egyiptomban zajló U20-as világbajnokság pénteki fináléjában, miután 1–0-ra megverte Costa Ricát. A magyar válogatott így a közép-amerikaiak ellen lép majd pályára a torna ugyancsak pénteki bronzmérkőzésén.
Alan Kardec (jobba)és Brazília nyerte a döntőért zajló versenyfutást (fotó: Reuters)
Alan Kardec (jobba)és Brazília nyerte a döntőért zajló versenyfutást (fotó: Reuters)

 

Bár az U20-as világbajnokság kedd esti, második elődöntőjében Brazília és Costa Rica számára az volt a tét, hogy melyikük léphet pályára Ghána ellen a pénteki fináléban, magyar szempontból inkább a vesztes kiléte volt az érdekes – hiszen a torna bronzmérkőzésén a második elődöntőt elbukó csapattal találkozik válogatottunk.

Előzetesen Costa Rica tűnt „kellemesebb” ellenfélnek (már ha egy, a világ négy legjobb csapata közé bejutó együttesről lehet ilyet mondani), de a közép-amerikaiak alaposan megnehezítették a brazilok dolgát a találkozó első félidejében.

Igaz ugyan, hogy szinte felborult a pálya (a labdabirtoklásban hatalmas volt a brazil fölény), és azt is el kell ismerni, hogy a brazilok többet próbálkoztak, de a nagyobb helyzetek mégis a Costa Rica-iak előtt adódtak, Guzman szabadrúgását például csak nagy bravúrral tudta kapu fölé tolni Rafael.

A közép-amerikaiak védekező taktikája tehát működött, a kérdés csak az volt, mi történik, ha kapnak egy gólt, ami a 67. percben be is következett. Egy balról érkező beadást Alan Kardec jobbról, közelről, nagyon éles szögből bombázott a rövid fölső sarokba, megszerezve ezzel a vezetést Brazíliának.

Costa Rica hátrányban is szinte csak szabadrúgásokból tudott veszélyeztetni, de mivel ezekből egy sem talált utat a hálóba, maradt az 1–0, azaz Brazília jutott a döntőbe. A dél-amerikaiak Ghánával játszanak majd – érdekesség, hogy a két csapat már az 1993-as ausztráliai U20-as világbajnokság döntőjében is találkozott, akkor a brazilok diadalmaskodtak 2–1-re.

A mieink ellenfele pedig Costa Rica lesz a péntek délutáni bronzmérkőzésen – reméljük, a közép-amerikaiak egy újabb vereséggel, a mieink pedig éremmel térnek majd haza Egyiptomból.

 U20-AS VILÁGBAJNOKSÁG, EGYIPTOM
ELŐDÖNTŐ
Brazília–Costa Rica 1–0 (Alan Kardec 67.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik