Blanc optimista, a Liverpool Gerrard miatt aggódik

Vágólapra másolva!
2010.11.18. 11:27
null
Benzema (10) és társai az új kezdetet ünnepelték a Wembleyben (Fotó: Action Images)
Címkék
Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, a francia labdarúgó-válogatott felkészülési mérkőzésen 2–1-es győzelmet aratott Anglia ellen a Wembleyben. Laurent Blanc, a franciák szövetségi kapitánya elmondta, nem kell túlértékelni a győzelmet, de optimista a jövőt illetően. Fabio Capello a fiatalok kipróbálását hangsúlyozta, véleménye szerint az ilyen mérkőzéseken dől el igazán, kire számíthat a jövőben. A Liverpoolnál közben a sérült Gerrard miatt aggodalmaskodnak.

„Már az első félidőben szerettük volna megzavarni ellenfelünket, és ez sikerült is. Jobban játszottunk, és örülök, hogy ez gólokban is megmutatkozott. Mondtam a játékosaimnak, hogy élvezzék a futballt, ugyanis nem adatik meg az embernek gyakran, hogy a Wembleyben szerepelhet. Nekem is csak egyszer sikerült játékos-pályafutásom során. Mondtam nekik, hogy ha emlékezetessé szeretnék tenni az estét, győzniük kell” – nyilatkozta a találkozót követően Laurent Blanc, Franciaország szövetségi kapitánya.

„Megpróbáltuk földön tartani a labdát, mert tudtuk, hogy a levegőben ellenfelünk erősebb nálunk. Nagyon elégedett vagyok, ugyanis mindent úgy hajtottak végre játékosaim, ahogyan azt kértem tőlük. Ez a mérkőzés hitet ad nekünk, hogy véghez tudjuk vinni, amit elterveztünk. Okot ad az optimizmusra, de azért nem szabad, hogy eufóriát váltson ki” – vélekedett Blanc.

Az angolok olasz szövetségi kapitánya, Fabio Capello inkább a kísérletezésre helyezte a hangsúlyt, elmondása szerint az ilyen mérkőzésen lehet igazán látni, hogy mely játékosokra lehet számítani a jövőben. Az is igaz azonban, hogy az angol válogatott most kapott ki először a Wembleyben Fabio Capello irányítása alatt, legutóbb 2007 novemberében, a horvátoktól Eb-selejtezőn szenvedtek vereséget Gerrardék.

„Ez a legjobb angol csapat, amit jelen pillanatban össze tudtam állítani. Úgy gondolom, fontos volt a jövőre nézve, hogy felmérjük, hol tartanak fiatal játékosaink. Az ilyen mérkőzéseken lehet igazán látni, mire képesek. Minden újságban folyamatosan arról van szó, hogy tegyem be a fiatalokat a csapatba, megtettem, most meg mindenki az eredmény miatt panaszkodik” – mondta bosszúsan Capello.

„Az első félidőben nem játszottunk jól, nem voltunk képesek visszaszerezni a labdát, de nagyon tetszett Andy Caroll bemutatkozása, ő a jövő játékosa. A francia együttes jóval tapasztaltabb volt a mieinknél, ez meg is látszott a játékon” – értékelte a találkozót az angol kapitány.

Az angol csapatban sérülést szenvedett Steven Gerrard. A Liverpool középpályása meghúzódott, egyelőre nem tudni, milyen súlyos a sérülése, de az tény, hogy ez erősen kérdőjelessé teszi pályára lépését szombaton a West Ham elleni bajnokin.

Gerrard sérülése kicsapta a biztosítékot Darren Burgessnél – annál is inkább, mert a klub kérése úgy szólt, hogy maximum hatvan percet legyen a pályán a középpályás –, aki a Liverpool erőnléti trénere, és a következő bejegyzést tette a Twitterre: „Komplett amatörizmus, a hozzá nem értés miatt pedig mi fizethetünk. Gyalázatos!”

Kollégája, Chris Morgan még ennél is tovább ment a kommentelésben: „Stevie sérült... Egy újabb bizonyíték, hogy miért utálom a válogatottat.”

ANGLIA–FRANCIAORSZÁG 1–2
 
   
 FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
ANGLIA–FRANCIAORSZÁG 1–2 (0–1)
London, Vezette: Larsen (dán)
ANGLIA: Foster – Jagielka, Ferdinand (Richards, a szünetben), Lescott, Gibbs (Bothroyd, 72.) – Walcott (A. Young, a szünetben), Gerrard (Crouch, 85.), Henderson, Barry (A. Johnson, a szünetben), Milner – Carroll (Warnock, 72.). Szövetségi kapitány: Fabio Capello
FRANCIAORSZÁG: Lloirs – Sagna (Réveillere, 87.), Mexes, Rami (Sakho, 46.), Clichy – Nasri, M'vila, Gourcuff (Hoarau, 85.) – Valbuena (A. Diarra, 68.), Malouda (Payet, 77.) – Benzema (Rémy, 67.). Szövetségi kapitány: Laurent Blanc
Gólszerző: Crouch (86.), ill. Benzema (16.), Valbuena (56.)
Sárga lap: Henderson (59.) 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik