K. Zs. 2020.08.11 08:45 Frissítve: 2020.08.12 12:51

BL: nagy bajba került a Fradi lehetséges ellenfele, a Celtic

A Celtic egyik labdarúgója, a balhátvéd Boli Bolingoli titkos spanyolországi kiruccanása miatt akár félbe is szakadhat a másfél hete megkezdődött skót bajnokság.

Boli Bolingoli (zöld-fehérben) tudja, hogy nagy hibát követett el (Fotó: AFP)

 

Boli Bolingoli elhallgatta a Celtic vezetői és játékosai, valamint az otthon maradást kifejezetten megkövetelő menedzser, Neil Lennon elől, hogy a napokban a koronavírus-fertőzés szempontjából magas kockázatú országban, Spanyolországban járt.

A járványügyi előírások értelmében a balhátvédre két hét karantén várt volna a visszatérése után, ő azonban ezt figyelmen kívül hagyta, edzésre jelentkezett, sőt a hétvégén pályára is lépett a Kilmarnock elleni bajnokin (1–1).

„Hatalmas hibát követtem el, bocsánatot kérek a menedzsertől, a játékostársaimtól, a szurkolóktól, a Celtic minden alkalmazottjától, amiért becsaptam őket. Nagyon rossz döntést hoztam, vétkes vagyok, tisztában vagyok azzal, hogy viselnem kell a következményeket” – idézi a The Scottish Sun a játékos közleményét.

A Celtic jelezte, hogy bár visszatérése óta a belga játékos két negatív vírustesztet is adott és a klubnál nem észleltek egyetlen fertőzést sem, alaposan kivizsgálják a történteket, és érzékeltették azt is, hogy súlyos büntetés várható.

Néhány napja megírtuk, hogy egy másik skót klub, az Aberdeen két játékosánál kimutatták a koronavírus-fertőzést, aminek hírére Nicola Sturgeon skót első miniszter – rosszallása kifejezése mellett – kilátásba helyezte, hogy egy következő hasonló eset akár a bajnokság félbeszakításához is vezethet.

Mint ismert, a Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában összekerülhet a Celtic és a Ferencváros, amennyiben sikerrel veszik az első akadályt – a Fradi a svéd Djurgardennel, a Celtic az izlandi KR Reykjavíkkal találkozik.

Arról egyelőre nincs hír, hogy Bolingoli fegyelmezetlensége veszélyezteti-e a Celtic BL-szereplését, ám ha a teljes csapatnak két hétre karanténba kell vonulnia, akkor aligha tud kiállni az izlandi bajnok ellen.

2020.09.26 15:19:06

Minden más foci TŐKE JÁNOS (összefoglaló, percről percre)

A házigazda TSC 3–0-ra nyert a fordulót a negyedik helyről váró Szpartak Szubotica ellen.

2020.09.25 16:15:41

Minden más foci BOROS MIKLÓS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Először nyert ebben az idényben a Sepsi, amely idegenben egygólos hátrányból fordított a Voluntari ellen.

2020.09.24 21:41:33

Minden más foci CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Az újítások többségének többször is ki kell állnia a puding próbáját, amíg elfogadják. Egyelőre a kísérletezés zajlik, sokszor megfelelő alany hiányában.

2020.09.24 17:37:51

Minden más foci TÓTH ÁDÁM (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

A Puskás Arénában emlékezetes mérkőzésen verték meg a müncheniek az 1–0-ra még vezető Sevillát.

2020.09.18 21:48:20

Minden más foci BERTA MIHÁLY, DANCSÁK ANDRÁS, MIKOLA BENCE

Minden, amit a portugál világsztár válogatottbeli góljairól tudni érdemes.