Belgium: Üzent a testem, be kell fejeznem - Van Buyten

Vágólapra másolva!
2014.08.14. 16:18
null
Daniel Van Buyten gyermekei társaságában ünnepelte a Bayernnel idén megnyert utolsó bajnoki címét (Fotó: Reuters)
Csütörtökön nyílt levélben bejelentette visszavonulását a 83-szoros belga válogatott labdarúgó. a tavasszal még a Bayern Münchent erősítő Daniel Van Buyten.

 

Az utóbbi napokban felröppent a pletyka, hogy a 36 esztendős Daniel Van Buyten – akinek június végén lejárt a szerződése a Bayern Münchennél – hazája legsikeresebb klubjában, az Anderlechtben fejezi be pályafutását, de ez mégsem így történik.

„A testem üzent, hogy a folytatás már nem lehetséges – olvasható a belga La Dernière Heure-ben megjelent nyílt levélben. – Egy olyan klubnál, mint az Anderlecht, nagyok a várakozások, én pedig nem szeretnék csalódást okozni. A fontos döntéseket mindig nehéz meghozni. Erről az utóbbi napokban én is meggyőződhettem."

Van Buyten hozzátette: az volt a célja, hogy a pályafutását egy sikeres világbajnoksággal, majd egy kevés hazai játékkal zárja le, de – legalábbis ami az utóbbi célt illeti – „az ész gyakorta a szív fölé kerekedik".

A középső védő profi pályafutása 1998-ban a belga Charleroi-ban kezdődött, majd a Standardban, a francia Marseille-ben, az angol Manchester Cityben és a német Hamburgban folytatódott. Van Buyten 2006-ban igazolt utolsó klubjába, a Bayern Münchenbe, amellyel egyebek mellett Bajnokok Ligáját és négy német bajnoki címet szerzett.

A legutóbbi szezonban makacs sérülései miatt Van Buyten már keveset játszott, ennek ellenére nyáron kapott szerződési ajánlatokat, „az Anderlechté különösen megérintett" – azonban elfogyott az erő a folytatáshoz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik