Belgium: tavaly távozott a Man. Citytől, visszavonult a belga ikon

Vágólapra másolva!
2020.08.17. 13:03
null
Vincent Kompany visszavonult (Fotó: AFP, archív)
Alig több mint egy évvel azután, hogy a Manchester Citytől visszatért nevelőklubjához, az Anderlechthez, bejelentette visszavonulását Vincent Kompany világbajnoki bronzérmes belga válogatott labdarúgó – számolt be róla a sporza.be.


A 34 éves középhátvéd a Manchester Citynél eltöltött 11 idény után 2019 nyarán játékos-edzőként tért vissza az Anderlechthez, ám az első négy forduló pocsék eredményei (két döntetlen, két vereség) után lemondott vezetőedzői teendőiről, és a szezon hátralévő részében már „csak” mint játékos erősítette az Anderlechtet – már amikor az egészségi állapota engedte. Az előző évadban minden sorozatot figyelembe véve 18 tétmérkőzésen lépett pályára a lila-fehéreknél.

A rutinos belső védő ebben az idényben a belga bajnokság első két fordulóját combsérülés miatt kihagyta, hétfőn pedig váratlanul bejelentette a visszavonulását, és Franky Vercauteren kárára az Anderlecht vezetőedzőjeként folytatja a munkát. Kompany négyéves szerződésben egyezett meg a Jupiler League új kiírását egy döntetlennel és egy győzelemmel kezdő csapat vezetőségével. Szándékai szerint a Pep Guardiola-féle filozófiát szeretné meghonosítani az Anderlechtnél – írja a sporza.be.

A belga portál hozzáteszi, a történtek hátterében az (is) állhat, hogy Kompany és Vercauteren között feszült volt a viszony – a 63 esztendős szakember a hírek szerint nem is marad a fővárosi egylet alkalmazásában.

Kompany a Manchester Cityvel többek között négy bajnoki címet és két FA-kupát nyert, a belga válogatottal 2018-ban világbajnoki bronzérmet szerzett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik