Belgium: Storck újabb csodája, Monaco lehet a következő állomás

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2020.03.09. 09:55
null
Bernd Storck csapata február 8. óta több pontot (12) szerzett, mint az idény azt megelőző szakaszában (11) (Fotó: AFP)
A hét végén eldőlt, a belga élvonalban marad a Bernd Storck vezette Cercle Bruges, amely nemcsak hogy ledolgozta február eleji kilencpontos hátrányát a Waasland-Beverennel szemben, de egy fordulóval az alapszakasz vége előtt már bebiztosította szereplését az első osztály következő kiírásában. Storck felszabadult, Monacóba hívják.

 

Az 56 éves szakember októberben került a Cercle Bruges-höz, amely akkor 10 fordulót követően három ponttal, 8–27-es gólkülönbséggel a bajnokság utolsó helyén állt.

Storck irányításával a csapat összeszedte magát, s a február 8-tól március 1-jéig tartó időszakban egymás után négy mérkőzést megnyerve – immár a télen szerződtetett Eppel Mártonnal a soraiban – elkerült az utolsó helyről. Sőt, az alapszakasz utolsó előtti fordulójában belefért a vereség is a bruges-i derbin (az FC Bruges 2–1-re győzött), a sereghajtó Waasland-Beveren veresége miatt a záró forduló eredményeitől függetlenül biztos a csapat élvonalban maradása (amíg a Cercle Bruges 12 pontot szerzett az előző öt fordulóban, addig a Waasland-Beveren egyet sem…).

„Bennmaradtunk, ez tény, végre fellélegezhetünk! Nagyon fontos volt a klub számára, hogy elkerüljük a kiesést. Nagy ünneplést nem tervezek, örülök, hogy végre nyugodtan alhatok” – idézi a hln.be a magyar U20-as válogatottal világbajnokságon, a felnőttcsapattal Európa-bajnokságon részt vevő Storckot, aki az előző idényben az öt meccs után pont nélkül álló Mouscronnal a 10. helyen zárta az alapszakaszt, de nem maradt a csapatnál.

„Az utolsó fordulóban felszabadultan játszhat a csapat, a szurkolóink is kevésbé lesznek feszültek, amolyan gálamérkőzésnek is beillik a zárás” – mondta Storck, akinek csapata a folytatásban az Európa-liga-playoff szakaszban folytatja a bajnokságban. (Ebben a periódusban az élvonal utolsó 10 csapata és a II. osztály első hat klubja játszik, négy négyes csoport első helyezettje elődöntőt, majd döntőt vív, a torna győztese az élvonal első hat csapatának rájátszását a negyedik – a kupagyőztes kilététől függően ötödik – helyen végző csapatával mérkőzik meg az El-indulást jelentő helyért.)

A klub által természetesen marasztalt Storck a meccs után azt kérte, a jövőjéről ne faggassák, de elárulta, hogy a Monacótól megkeresték.

„A monacói lehetőség elsősorban azon múlik, hogy ki veszi át a távozó Nicholas Holveck sportigazgatói szerepkörét. Meglátjuk, számítanak-e ott rám, és milyen szerepkörben” – mondta Storck a Ligue 1 9. helyén álló hercegségbeli csapat kapcsán.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik