Belgium: ez ám a fordulat – Leekens politikusnak áll

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.10.02. 12:28
null
Új vizekre evez a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya (Fotó: Török Attila, archív)
A magyar labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Georges Leekens átmenetileg felfüggeszti edzői karrierjét, és pályát vált: politikusnak áll.

 

Georges Leekens a magyar válogatottnál töltött sikertelen időszaka után – júniusban távozott, és Marco Rossi váltotta – új vizekre evezett, s hazájában, Belgiumban találta meg számításait. Ráadásul a futballpályán kívül: a volt szövetségi kapitány politikusnak áll – bár korábban tagadta ezt –, és indul az október 14-én esedékes önkormányzati választásokon Oostkampban. A mintegy 23 ezer lakosú nyugat-flandriai város polgármestere, Jan de Keyser Leekens jó barátja, és őt, illetve pártját, a Kereszténydemokrata és Flamand pártot támogatva indul a szavazáson.

„Először csak támogatni szerettem volna a barátomat, Jan de Keyser polgármester urat, és megosztani vele az elképzeléseimet. Aztán úgy alakultak a dolgok, hogy az együttműködésünk új szintre lépett, és az elköteleződésem fokozódott. Meg kell várnunk a választások eredményét, de szívesen foglalkoznék a város sportéletével” – idézi a belga Radio 2 Georges Leekenst.

A 69 éves tréner hozzátette: nem zárja ki, hogy a jövőben folytatja edzői karrierjét is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik