Belgium: Duchatelet eladta utolsó klubját, kivonult a futballéletből

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.16. 12:34
null
Roland Duchatelet-nek már nincs érdekeltsége a belga labdarúgásban (Fotó: AFP)
Nincs már érdekeltsége a belga klubfutballban Roland Duchatelet-nek: az élvonalbeli Sint-Truiden hivatalos közleményben jelentette be, hogy az üzletember eladta többségi tulajdonjogát a japán elektronikai cégnek, a DMM-nek, élettársa, Marijke Hofte, aki a klub elnöke, december elsején távozik posztjáról.

Jelenleg a Duchatelet család egyetlen élvonalbeli klubja az NB I-es Újpest, melynek tulajdonosa Roland fia, Roderick Duchatelet. A lila-fehér alakulaton kívül az angol Charlton Athletic, a német Jena és a spanyol Alcorcón tartozik hozzájuk – a felsoroltak mindegyike alacsonyabb osztályban vitézkedik. Wilfried van Moer, a Sint-Truiden korábbi játékosa, majd edzője nem bánja, hogy Roland Duchatelet távozik a klubtól.

„Hogy rossz döntés lenne? Azt nem mondanám – így Van Moer a Het Belang van Limburgnak. – A csapat jó formában van, és a feltételek is sokat javultak az ő irányítása alatt.”

Roland Duchatelet évekkel ezelőtt az STVV mellett a Standard Liege-nél is többségi tulajdonos volt, de 2015 nyarán megvált a klubtól. „Szerintem csak pénzügyi megfontolásból vette meg a Standardot, akart egy nagy klubot Belgiumban. Nem lett bajnok, bár 2014-ben nagyon közel jártak hozzá. Összességében nem csinált rossz üzletet” – folytatta Van Moer.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik