Belgium: Bölöni 25 nap után távozik a Genttől

T. D.T. D.
Vágólapra másolva!
2020.09.14. 15:19
null
Bölöni László 25 napig irányította a Gentet (Fotó: AFP)
Hétfő délután több belga sportportál is közölte, hogy Bölöni László 25 nappal kinevezése után távozik a belga élvonalbeli Gent csapatától. A magyar szakember a Nemzeti Sport megkeresésére megerősítette a hírt.


Megkeresésünkre a 67 éves szakember elmondta, hogy számos nagy probléma jelentkezett az együttműködés során, mindkét fél úgy vélte, hogy jobb, ha a közös munka megszűnik, így talán a problémák is könnyebben megoldódhatnak Gentben. Egybehangzó belga sajtóhírek szerint az edző és a labdarúgók nem találták a közös hangot.

Bölönit augusztus 20-án nevezték ki a csapat élére. Három bajnoki mérkőzésen irányította a csapatot: a Mechelen ellen összejött a siker, ám korábbi klubja, az Antwerp, valamint az AS Eupen ellen vereséget szenvedett. Utódja Wim De Decker, az eddigi segédedző lesz, aki játékosként egyszer szerepelhetett a belga válogatottban.

Nem ez a klub első edzőváltása az idényben: a csapat gyengén kezdett, az első két bajnokiját egyaránt 2–1-re elvesztette, így a vezetőség bizalma megingott Jess Thorupban, akit még augusztusban menesztettek is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik