T. D. 2019.08.20 09:59 Frissítve: 2019.08.21 00:49

Barca: „Ha argentinként nem nyer vébét, nem lehet a legjobb”

Őszinte interjút adott a spanyol El Mundo nevű lapnak a Real Madridban és a spanyol válogatottban korábban játékosként és edzőként is tevékenykedő José Antonio Camacho. A szakember szerint Lionel Messi csodálatos futballista, de amíg nem lesz világbajnok, nem lehet a világ legjobbja – sem a jelenben, sem a teljes futballtörténelemben.

„Argentína nagyhatalom. Világbajnoki cím nélkül Messi nem lehet a legjobb” (Fotó: AFP)

 

Mint ismert, Messinek még nem jött össze nagyobb siker az argentin válogatottal, legnagyobb eredményei a nemzeti csapattal az olimpiai bajnoki cím Pekingből (2008), valamint még az U20-as válogatottal szerzett világbajnoki arany 2005-ben. A felnőttekkel 2014-ben járt legközelebb a sikerhez, ám Németország elhappolta a világbajnoki címet Argentína elől a döntőben.

„Nagyszerű játékos, de nem lehet a világ legjobbja, főleg nem a történelem legjobbja, ha argentinként nem nyer világbajnokságot. Vannak olyan országok, ahol a tradíció nem ennyire hangsúlyos, így nem annyira jelentős, ha valaki nem lesz világbajnok, de Argentína nagyhatalom. Világbajnoki cím nélkül Messi nem lehet a legjobb. Az a legnagyobb cél, amire valaki vágyakozhat, az argentinok mindig elvárják ezt az aktuális csapattól.”

Camacho a gaboni válogatott kispadjánál 2017-ben (Fotó: AFP)

Az éles kritika mellett Camacho kiemelte, ettől még elismeri Messi képességeit.

„Bármikor képes eldönteni egy mérkőzést. Lehet, hogy a két csapat teljesen egyenlően áll, de ő Lionel Messi, bármikor képes kibillenteni ezt az egyensúlyt. Ráadásul ha a csapatomban lenne, úgy tűnne, mintha jó edző lennék…” – élcelődött saját magán a 64 éves szakember, aki legutóbb 2016 és 2018 között Gabon válogatottját irányította.

Ezt követően a másik argentin zseniről, Diego Maradonáról is ejtett néhány szót.

„Annyi tehetséggel, amennyi neki volt, ha olyan komolyan vette volna a karrierjét, mint Cristiano Ronaldo vagy Messi, még ma is játszana, és minden meccsét megnyerné.”