Balotelli: Mancini emberileg tíz kilométerrel Mourinho előtt jár

Vágólapra másolva!
2011.01.18. 11:49
null
Balotellinek jó a kapcsolata jelenlegi főnökével, Roberto Mancinivel (Fotó: Action Images, archív)
Mario Balotelli, az angol élvonalban szereplő Manchester City játékosa egy nyilatkozatában beszélt korábbi edzőjéről, José Mourinhóról, akit a világ legjobb szakemberének tart, viszont a csatár véleménye szerint emberileg van mit tanulnia. Balotelli szerint jelenlegi főnöke, Roberto Mancini – akivel Mourinho előtt az Internél is dolgozott – tíz kilométerrel előrébb jár a portugálnál ezen a téren.

„Mourinho a legjobb edző a világon, azonban tiszteletet és modort kell tanulnia" – mondta Balotelli a La Gazzetta dello Sport című napilapnak.

A 20 éves játékos meggyőződése, hogy hamarosan Roberto Mancini, a Manchester City menedzsere lesz a legjobb szakvezető a világon. Balotelli szerint az olasz emberileg tíz kilométerrel Mourinho előtt jár.

Nem titok, hogy a játékos viszonya a portugállal viharos volt az Internazionalében, több nézeteltérésük is támadt, ami miatt a fiatal csatárt gyakran mellőzte a szakember.

„Ha azt kérdezik tőlem, hogy ki nyeri a scudettót, azt mondom ösztönösen, hogy a Milan. Azonban ha egy kicsit gondolkodom rajta, akkor inkább az Intert említeném, mert mégiscsak rengeteget köszönhetek annak a klubnak" – tette hozzá Balotelli.

A csatár azt is elmondta, hogy szerinte Messi nem érdemelte meg az Aranylabdát, annak Wesley Sneijderhez kellett volna kerülnie, ugyanakkor szerinte Zlatan Ibrahimovic a legjobb játékos Európában.

Balotelli markáns véleményt fogalmazott meg a szigetországi sajtóval kapcsolatban is.

„Az angol média jelentősen le van maradva friss információk tekintetében, az összes brit újság csak szemét" – nyilatkozta a Manchester City légiósa.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik