Bajnokok Kupája: Neymar döntött az MU ellen, a Man. City kiütötte a Realt

Vágólapra másolva!
2017.07.27. 07:23
null
Gareth Bale nem tudott betalálni a Manchester Citynek (Fotó: AFP)
Az FC Barcelona a Manchester United, míg a Juventus a Paris Saint-Germain ellen aratott egygólos győzelmet a Bajnokok Nemzetközi Kupája nevű felkészülési mérkőzésekből álló sorozat Egyesült Államokban zajló tornáján, amelynek magyar idő szerint csütörtök hajnali utolsó meccsén a Manchester City 4–1-re kiütötte a Real Madridot.

A Barcelona a második, míg a Manchester United a harmadik meccsét játszotta a sorozatban – és akárcsak a spanyolok első, Juventus elleni összecsapásán, úgy ezúttal is Neymar volt a főszereplő. Az első fél óra végén Messi indításánál ugyan jó érzékkel lépett közbe Antonio Valencia, viszont az ecuadori figyelmetlenségét kihasználva Neymar szerezte meg a labdát, majd lőtt közelről De Gea kapujába.


A spanyol kapus egyébként szokásához híven nagyszerűen védett, nem rajta múlott az MU veresége. Elöl Martial, Andreas Pereira és Pogba előtt is adódott lehetőség a gólszerzésre, ezekkel a helyzetekkel azonban nem éltek az angolok, így a katalánok a második találkozójukat is megnyerték a tornán, míg az MU elszenvedte első vereségét.

A Barcelona szombaton el Clásicót játszik a Real Madriddal, míg a Manchester Unitednek ez volt az utolsó meccse a Bajnokok Kupájában.

A következő összecsapás már több izgalmat és gólt hozott, a Paris Saint-Germain a Juventus ellen igyekezett feledtetni a Tottenham elleni vereséget. Bár a franciák sokkal többet birtokolták a labdát, és több helyzetük is adódott az olaszoknál, Higuaín révén mégis a Juve szerezte meg a vezetést az első félidő hajrájában.

A szünetben nyolcat cserélt Unai Emery, többek között az éppen a Juventustól szerződtetett Dani Alves is pályára lépett. A változtatások meghozták az eredményt, az 54. percben Goncalo Guedes közelről egyenlített. Sokáig nem örülhettek a párizsiak, nem sokkal később Marchisio remek ballábas lövése a jobb felsőben kötött ki. Az olasz középpályás itt nem állt meg, a 89. percben tizenegyesből is betalált, és mivel a két gól között Pastore fejjel bevette Pinsoglio kapuját, kellett ez a találat a Juventus győzelméhez.

A mérkőzés góljai

A két csapat közül a torinóinak van még hátra egy meccse, vasárnap a Roma ellen lép pályára Massimiliano Allegri együttese.

A játéknap legnagyobb figyelemmel övezett meccse maradt utoljára, a Los Angeles-i Memorial Coliseumba 93 098 néző látogatott ki, hogy megnézze a Manchester City és a Real Madrid összecsapását.

Pep Guardiola a nemrégiben szerződtetett mindkét szélső védőjét a kezdőcsapatba nevezte: a 3–5–2-es felállásban Kyle Walker a jobb, míg az éppen a Realtól igazolt Danilo a bal szélen kapott lehetőséget. A túloldalt Zinédine Zidane két helyen változtatott a Manchester United elleni kezdőhöz képest, Kroos és Lucas Vázquez helyét Casemiro és Kovacic vette át.

Az első félidő inkább az adok-kapokról szólt, a mezőnyben kiegyenlített küzdelem folyt, ha lövésig eljutott az akció, Ederson és Keylor Navas jól avatkozott játékba. A fordulást követően beindult az angol gépezet, az 52. percben Otamendi közelről szerezte meg a vezetést a Citynek, majd néhány perccel később a csereként beállt Sterling növelte az előnyt egy higgadt befejezéssel.

Nem sokkal ezután Zidane az összes mezőnyjátékosát lecserélte – Navast még a szünetben –, ez azonban finoman szólva nem sült el jól az eredmény szempontjából: a 67. percben Stones növelte az előnyt, majd a hajrában a 17 esztendős spanyol középpályás, Brahim Diaz is betalált egy remekbe szabott góllal. Óscar ugyan egy elképesztő góllal szépített a végén, ez azonban csak szépségtapasz volt a hátul finoman szólva is bukdácsoló Real Madridnak, amelynek színeiben először lépett pályára a Betistől igazolt Daniel Ceballos.

Manchester City–Real Madrid 4–1

BAJNOKOK NEMZETKÖZI KUPÁJA
FC Barcelona (spanyol)–Manchester United (angol) 1–0
Landover,
FedExField, 80 162 néző. Vezette: Armando Villarreal (amerikai)
Barcelona, 1. félidő:
Cillessen – Semedo, Mascherano, Umtiti, Jordi Alba – Rakitic, Busquets, Alená – Messi, L. Suárez, Neymar. 2. félidő: Cillessen – Aleix Vidal, Piqué, Vermaelen, Digne – D. Suárez, S. Roberto (Samper, 85.), Iniesta – Arda Turan, Paco Alcácer, El Haddadi. Vezetőedző: Ernesto Valverde
Manchester United:
De Gea (Romero, a szünetben) – A. Valencia (Tuanzebe, 84.), Lindelöf (Bailly, a szünetben), Smalling (P. Jones, a szünetben), Blind (Darmian, a szünetben) – Pogba, Carrick (Fellaini, a szünetben), Lingard (Martial, 62.) – Mhitarjan (Pereira, 62.), Lukaku, Rashford. Menedzser: José Mourinho
Gólszerző: Neymar (31.)

Manchester City (angol)–Real Madrid (spanyol) 41 (0–0)
Los Angeles
, Memorial Coliseum, 93 098 néző. V: Baldomero Toledo (amerikai)
Manchester City: Ederson – Otamendi, Stones, Kompany, Walker – Danilo, Y. Touré – De Bruyne, Foden, Gabriel Jesus – Agüero. Csere: Grimshaw, Adarabioyo, Duhaney, Mangala, B. Diaz, Nasri, Roberts, Sané, Sterling, Zincsenko. Menedzser: Josep Guardiola
Real Madrid: K. Navas – Carvajal, Marcelo, Varane, Nacho – Casemiro, Modric, Kovacic – Isco, Benzema, Bale. Csere: Casilla, Hakimi, T. Hernández, Tejero, Vallejo, Asensio, Ceballos, M. Llorente, Óscar, L. Vázquez, Mayoral. Vezetőedző: Zinedine Zidane
Gólszerző: Otamendi (52.), Sterling (59.), Stones (67.), B. Diaz (82.), ill. Oscar Rodríguez (90.)

Juventus (olasz)–Paris SG (francia) 32 (1–0)
Miami, Hard Rocks Stadion, 44 444 néző. V: Ted Unkel (amerikai)
Juventus. 1. félidő: Buffon – Lichtsteiner, Benatia, Chiellini, Alex Sandro – Bentancur, Khedira – Cuadrado, Dybala, Manzukic – Higuaín. 2. félidő: Buffon (Pinsoglio, 65.) – De Sciglio, Barzagli, K. Asamoah, Caligara – Mandragona, Marchisio – Pjanic, Rincón, Sturaro – Kean. Vezetőedző: Massimiliano Allegri
PSG. 1. félidő: Areola – Meunier, Yuri, Thiago Silva, Kimpembe – Th. Motta, Verratti, Matuidi, Lucas Moura, Di María – Cavani. 2. félidő: Areola (Deschamps, 61.) – Dani Alves, Marquinhos, Kurzawa, Callegari – Lo Celso, Nkunku, Pastore, Jesé – Guedes. Vezetőedző: Unai Emery
Gólszerző: Higuaín (45.), Marchisio (62., 89. – a másodikat 11-esből), ill. Guedes (53.), Pastore (80.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik