Bajnokok Kupája: Müller és a Bayern elrontotta Morata debütálását

Vágólapra másolva!
2017.07.25. 15:30
null
Thomas Müller két góljával főszerepet vállalt a Chelsea elleni sikerben (Fotó: Bayern München Twitter-oldal)
A Bajnokok Kupája nemzetközi felkészülési torna szingapúri összecsapásán a Bayern München 3–2-re legyőzte a Chelsea-t. Az angol együttesben most debütált a Real Madridtól szerződtetett Álvaro Morata.

Ellentétes meccsekkel hangoltak a felek az egymás elleni összecsapásra: a Chelsea legutóbb az Arsenalt intézte el 3–0-val, a Bayern azonban nagyon sima, négygólos vereséget szenvedett a Milantól.

Az első percekben jobban is kezdett az angol csapat, a vezetést viszont Carlo Ancelotti együttese szerezte meg: Rafinha szánta rá magát lövésre 25 méterre a kaputól, a labda pedig Gary Cahillen megpattanva a jobb alsóban kötött ki.

Gyakorlatilag még fel sem ocsúdott a Chelsea, máris jött a következő gól. Franck Ribéry tört be szépen a bal szélen a tizenhatoson belülre, beadására pedig Thomas Müller érkezett remekül és lőtt közelről a kapu közepébe. A német válogatott támadó negyedórával később ismét villant, ezúttal 19 méterről vette célba Thibaut Courtois kapuját, és helyezett pazarul a bal alsóba.

A Chelsea első, kaput eltaláló lövésére a 43. percig kellett várni, akkor azonban belelendültek a „kékek", és Marcos Alonso révén még a szünet előtt szépítettek: a spanyol bekk egy szép összjátékot követő jobb oldali beadás után lőtt elemi erővel a hosszú, bal sarokba.


A második játékrészben debütált a Real Madridtól szerződtetett Álvaro Morata, sokat azonban ő sem tudott hozzátenni a Chelsea játékához. Bár a londoniak jobban futballoztak az első félidőhöz képest, és át is vették az irányítást, Michy Batshuayi hajrábeli közeli találata csak az egygólos vereséghez volt elég.

Legközelebb mindkét együttes az Inter ellen lép pályára a Bajnokok Kupájában: a Bayern München csütörtökön, míg a Chelsea két nappal később, szombaton.

A mérkőzés összefoglalója

BAJNOKOK NEMZETKÖZI KUPÁJA
Chelsea (angol)–Bayern München (német) 2–3 (1–3)

Szingapúr, Nemzeti Stadion, 48 522 néző.
Chelsea: Courtois – Azpilicueta, Christensen (David Luiz, 63.), G. Cahill – Moses, Kanté, Fabregas (Pasalic, 86.), M. Alonso – Willian, Boga (Morata, 63.) – Batshuayi (Baker, 86.). Menedzser: Antonio Conte
Bayern München: Starke (Früchtl, a szünetben) – Rafinha (F. Götze, 63.), Hummels, Javi Martínez, Friedl – Tolisso (Pantovics, 63.), R. Sanches – Th. Müller (Wintzheimer, 81.), James Rodríguez, Ribéry (Dorsch, 81.) – Lewandoski (Coman, a szünetben). Vezetőedző: Carlo Ancelotti
G: M. Alonso (45+3.), Batshuayi (86.), ill. Rafinha (6.), Th. Müller (12., 27.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik