Bajnokok Kupája: hét hiba a Real–MU tizenegyespárbajában

Vágólapra másolva!
2017.07.24. 07:08
null
Nem bírt egymással a Manchester United és a Real Madrid (Fotó: AFP)
A Bajnokok Nemzetközi Kupája nevű, Egyesült Államokban zajló felkészülési labdarúgótornán a Manchester United 1–1-es rendes játékidőt követően tizenegyesekkel 2–1-re legyőzte a Real Madridot.

José Mourinho kilenc változtatást eszközölt a Manchester City elleni győztes meccs kezdőcsapatához képest, egyedül Marcus Rashford és Jesse Lingard tartotta meg a helyét. A Real gyakorlatilag a legerősebb kezdőjével állt fel, csak Sergio Ramos és Cristiano Ronaldo hiányzott.

Az első félidő ennek ellenére az angoloké volt, a Realnál még csak kapura lövési kísérletet sem lehetett feljegyezni, ellenben José Mourinho együttesének a gól is összejött: az első félidő ráadásában Anthony Martial zseniálisan tört be bal szélről a tizenhatoson belülre – három ember között vitte tovább a labdát –, majd játszott középre, az érkező Lingardnak a kaputól három méterre nem volt nehéz dolga a gólvonal mögé továbbítania a labdát.

A szünetben Zinédine Zidane teljes sort cserélt, és Mourinho is nyolcat változtatott a kezdőcsapathoz képest – utóbbiak közül az egyik játékost, Ander Herrerát már az 52. percben le kellett cserélni sérülés miatt.

A 68. percben büntetőhöz jutott a Real, az Atlético Madridtól szerződtetett Theo Hernández kapott remek indítást a tizenhatoson belül, majd megtolta a labdát Victor Lindelöf mellett, a svéd védő pedig csak szabálytalanul tudta megállítani a balhátvédet. A tizenegyest Casemiro végezte el, és lőtt magasan a kapu jobb oldalába – bár David de Gea érezte az irányt, nem tudott hárítani.

Nem úgy mint a tizenegyespárbajban, ugyanis a rendes játékidőben már született több gól, így jöhetett a szétlövés. A spanyol kapus Mateo Kovacic és Oscar Rodríguez próbálkozását is hárította, míg Theo Hernández a kapu mellé, Casemiro pedig a lécre lőtte a labdát – egyedül, Luismi Quezada értékesítette a saját büntetőjét. Az angolok sem céloztak túlságosan pontosan, Henrih Mhitarjan és Danny Blind tudott csak betalálni tizenegy méterről, Martial, Scott McTominay és Lindelöf ellenben hibázott.

A sikerhez azonban ez is elég volt, így a Manchester United gazdagodott két ponttal, míg a Real Madrid eggyel. A manchesteri együttes legközelebb szerdán, az FC Barcelona ellen lép pályára, míg a madridiak a Manchester Cityvel mérkőznek meg – szintén két nap múlva.

A mérkőzés összefoglalója

BAJNOKOK NEMZETKÖZI KUPÁJA
Real Madrid (spanyol)–Manchester United (angol) 1–1 – tizenegyesekkel: 1–2
Kalifornia
, Santa Clara.
Real Madrid, 1. félidő:
K. Navas – Carvajal, Varane, Nacho Fernández, Marcelo – Modric, Kroos, Isco – Lucas Vázquez, Benzema, Bale. 2. félidő: Casilla – Hakimi, José Hernando, Tejero, Quezada – Kovacic, Casemiro, Oscar Rodríguez – Fueillasie, Dani Gómez, Theo Hernández. Vezetőedző: Zinédine Zidane
Manchester United:
Romero (De Gea, a szünetben) – Fosu-Mensah (Blind, a szünetben), Bailly (Lindelöf, a szünetben), P. Jones (Smalling, a szünetben), Darmian (A. Valencia, 77.) – Fellaini, Carrick (Mhitarjan, a szünetben), – Lingard (Pogba, a szünetben), Pereira (A. Herrera, a szünetben; McTominay, 52.), Martial – Rashford (Lukaku, a szünetben). Menedzser: José Mourinho
Gólszerző:
Casemiro (69. – 11-esből), ill. Lingard (45.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik