Bajnokok Kupája: 35 perc alatt 4–0 – a Bayern átrohant az Interen

Vágólapra másolva!
2016.07.31. 06:56
null
Julian Green háromszor vette be az Inter kapuját (Fotó: AFP)
A Bajnokok Kupája elnevezésű felkészülési torna keretein belül megrendezett mérkőzésen a Bayern München a triplázó Julian Green vezérletével 4–1-re megverte a hajrában szépítő Intert. A Liverpool a második félidőben szerzett gólokkal győzte le 2–0-ra a Milant, míg a PSG kiütötte a Leicester Cityt.

A Bayern München az első félidőben átrohant az Interen, hiszen Carlo Ancelotti csapata szűk negyedóra elteltével két, a 35. percben pedig már négy góllal vezetett. A bajorok legjobbjának a 21 esztendős amerikai Julian Green bizonyult, aki háromszor is betalált, míg Franck Ribéry egy gólt és egy gólpasszt jegyzett.

A második játékrészben visszaesett a meccs színvonala és a játékosok koncentrációja is – ezt bizonyítja David Alaba nagy hibája. Az osztrák válogatott játékos a rendes játékidő utolsó percében a saját térfelén Mauro Icardinak ajándékozta a labdát, aki végigrobogott vele a Bayern térfelén, majd higgadtan a jobb alsó sarokba gurított.

Az Inter a felkészülési időszakban az eddigi hat meccséből csak egyet nyert meg, míg a Bayern a két milánói csapat ellen hét gólt szerzett Észak-Amerikában. A németek magyar idő szerint csütörtök hajnalban a Real Madriddal csapnak össze.

INTERNAZIONALE–BAYERN MÜNCHEN 1–4

A Liverpool a gól nélküli első játékrészt követően a szünet után szerzett találatokkal győzte le a Milant. Az 58. percben Divock Origi lőtte ki a bal alsó sarkot, miután beültette a hintába Gabriel Palettát, majd Roberto Firmino vette be az olaszok kapuját becsúszva.

A Liverpoolban bemutatkozott a Newcastle Unitedtől megvásárolt Georginio Wijnaldum, aki az első félidőt töltötte a pályán.

A két csapat a 2007-es Bajnokok Ligája-döntő óta másodszor találkozott egymással, az angolok 2014-ben is 2–0-ra nyertek, és a felek akkor is a Bajnokok Kupája elnevezésű felkészülési tornán csaptak össze.

ORIGI, 1–0

FIRMINO, 2–0

Firmino gólöröme (Fotó: Twitter/Liverpool FC)
Firmino gólöröme (Fotó: Twitter/Liverpool FC)

A francia bajnok Paris Saint-Germain 4–0-ra megverte a Premier League-ben címvédő Leicester Cityt.

A PSG a 26. percben szerezte meg a vezetést, amikor Edinson Cavani higgadtan értékesített egy tizenegyest, majd a Real Madridnak is betaláló Nanitamo Ikone duplázta meg az előnyt az első félidő hajrájában.

Unai Emery, a párizsiak nyáron kinevezett vezetőedzője egy óra játék után hat helyen is változtatott csapatán, amely az új összetételben is folytatta a hengerlést. A 65. percben Lucas Moura fejelt Kasper Schmeichel kapujába, míg a hajrában Odsonne Édouard állította be a végeredményt.

A PSG ilyen különbséggel is megérdemelt győzelmet aratott, a Leicestertől pedig ennél sokkal jobb teljesítményre lesz szükség, ha szeretne emlékezeteset alkotni a Bajnokok Ligájában.

PSG–LEICESTER CITY 4–0

BAJNOKOK KUPÁJA
Internazionale (olasz)–Bayern München (német) 1–4 (0–4)
INTER:
Handanovic (Carrizo, 80.) – Ansaldi (Miangue, 72.), Ranocchia, Miranda, Erkin (Daniel Bessa, a szünetben) – D'Ambrosio, Felipe Melo, Kondogbia, Nagatomo – Jovetics (Icardi, 71.), Palacio
BAYERN: Starke – Rafinha (Dorsch, 60.), Javi Martínez (Xabi Alonso, a szünetben), Feldhahn, Alaba – Ar. Vidal (Bernat, a szünetben), Thiago (Crnicki, 74.) – Green, Benko (Lappe, 74.), Ribéry (Tillman, a szünetben) – Pantovics (Öztürk, a szünetben)
G: Icardi (90.), ill. Green (7., 30., 35.), Ribéry (13.)

Liverpool (angol)–AC Milan (olasz) 2–0 (0–0)
LIVERPOOL:
Mignolet – Alexander-Arnold (Clyne, a szünetben), Lovren (Wisdom, 75.), Klavan (Randall, 75.), Milner (S. Ojo, 62.) – Henderson (Brannagan, 75.) – Mané (Markovics, a szünetben), Wijnaldum (Moreno, a szünetben), Lallana (K. Stewart, a szünetben), Coutinho (Firmino, a szünetben) – Sturridge (Origi, a szünetben)
MILAN: Gabriel – Abate, Vergara, Romagnoli (Paletta, a szünetben), Antonelli (Calabria, 69.) – Bertolacci (Kucka, 33.), Montolivo, Zanellato (Poli, a szünetben) – Suso (Bonaventura, 68.), Luiz Adriano (Matri, a szünetben), Niang (Honda, 69.)
G: Origi (59.), Firmino (73.)

Paris Saint-Germain (francia)–Leicester City (angol) 4–0 (2–0)
PSG:
Areola – Meunier (Aurier, 80.), David Luiz (Krychowiak, 61.), Kimpembe (Georgen, 79.), Maxwell (Kurzawa, 79.) – Stambouli (Rabiot, 61.) – Ikone (Édouard, 79.), Pastore (Lucas Moura, 61.), T. Motta (Nkunku, 61.), Di María (Callegari, 61.) – Cavani (Ben Arfa, 61.)
LEICESTER: K. Schmeichel – L. Hernández (Simpson, a szünetben), Huth, Morgan, Chilwell (Fuchs, a szünetben) – Mahrez (D. Gray, 65.), Mendy (A. King, 65.), Amartey (Drinkwater, a szünetben), Schlupp (Albrighton, a szünetben) – Ulloa, Okazaki (Musa, a szünetben)
G: Cavani (26. – 11-esből), Ikone (45.), Lucas Moura (65.), Édouard (90.)

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Atlético Madrid (spanyol)–Melbourne Victory (ausztrál) 0–1
(Ansell 44.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik