Rómában lehet bajnok a Milan

Vágólapra másolva!
2011.05.07. 11:27
null
Flamini (16) és társai bajnoki címet ünnepelhetnek a Roma vendégeként (Fotó: Reuters)
Címkék
Az európai topligák a hajrájukhoz érkeztek, és több helyen is bajnokot avathatnak hétvégén: az olasz élvonalban (Serie A) az AC Milan ma bebiztosíthatja a bajnoki címét, ha legalább egy pontot hazavisz az AS Roma otthonából, míg a spanyol élvonalban (Primera División) a Barcelona akkor ünnepelhet bajnoki címet vasárnap, amennyiben nem kap ki, míg az egy nappal hamarabb szereplő Real Madrid szombaton vereséget szenved a Sevilla otthonában. A Premier League-ben az éllovas Manchester United nagy lépést tehet a végső győzelem felé, ha vasárnap hazai pályán felülkerekedik a második helyezett Chelsea-n.

 

SERIE A

A 36. fordulóban az AC Milan megszerezheti fennállása 18. bajnoki címét, amennyiben legalább egy pontot szerez az AS Roma otthonában, hiszen a második helyezett Internazionale pontszámban ugyan még beérheti Massimiliano Allegri legénységét, azonban az egymás elleni eredmények alapján a piros-feketék oldalára billen a mérleg (3–0, 1–0).

Az Inter második helye is veszélyben forog még, hiszen a harmadik helyezett Napoli mindössze egy ponttal leszakadva követi a milánóiakat, akik a Fiorentinát fogadják, míg a nápolyi gárda a kiesés ellen menekülő Leccéhez látogat.

Rudolf Gergely csapata, a Bari már biztos kiesőnek számít, míg a Vass Ádámot foglalkoztató Brescia (19.) is nehéz helyzetben van, hiszen öt pont a hátránya a még biztos bennmaradást érő 17. helyen álló Sampdoriával (Koman Vladimir és Laczkó Zsolt csapata) szemben.

PRIMERA DIVISIÓN

Zsinórban a harmadik bajnoki címét szerezheti meg a Barcelona, ha legyőzi az Európa-liga-indulásért küzdő városi rivális Espanyolt és a második Real Madrid nem nyer a szintén a nemzetközi porondon való részvételért küzdő Sevilla otthonában, hiszen pontegyenlőség esetén az egymás elleni mérkőzések döntenek. Ezek tekintetében pedig a katalánok állnak jobban, mivel az április döntetlen mellett ősszel hazai pályán 5–0-ra legázolták riválisukat a Camp Nouban.

A bronzéremért is nagy csata folyik, hiszen a jelenleg harmadik Valencia – amely a Real Sociedadot fogadja szombaton – előnye mindössze három pont a vasárnap Mallorcára látogató Villarreal előtt.

A kiesés ellen küzdő sereghajtó Almería lehet a forduló vesztese, ha vereséget szenved a Getafe (18.) vendégeként, akkor ugyanis búcsúzik az élvonaltól. A Vadócz Krisztiánt foglalkoztató Osasuna és Pintér Ádám csapata, a Zaragoza sincs még biztonságban: előbbit egy, míg utóbbit két pont választja el a kieső helyektől.

PREMIER LEAGUE

Az éllovas Manchester United nagy lépést tehet a bajnok cím felé, mert ha a 36. fordulóban legyőzi hazai pályán a második Chelsea-t, akkor két fordulóval a vége előtt hat pontra növeli az előnyét.

Az Arsenal izgalmassá teheti a végjátékot, mivel ha három pontot szerez a Stoke City vendégeként és a MU–Chelsea rangadó döntetlent hoz, akkor két fordulóval a vége előtt négy ponton belülre kerülhet az első három gárda.

A negyedik, még Bajnokok Ligája-indulást érő helyért is kiélezett küzdelem várható, a Manchester City, a Liverpool és a Tottenham Hotspur egyaránt odaérhet.

BUNDESLIGA

A német élvonalban a Borussia Dortmund már az előző fordulóban megszerezte a bajnoki címet, az ezüstért azonban a Bayer Leverkusen és a Bayern München továbbra is csatázik: előbbi a Hamburgot fogadja, utóbbi a szintén hamburgi St. Paulihoz látogat.

A búcsú ellen folytatott küzdelemben is fontos lehet a bajorok mérkőzése, hiszen ha nem nyer a St. Pauli, akkor biztosan elköszön az élvonaltól. A kieső helyen álló Borussia Mönchengladbach és az osztályozós pozícióban tanyázó Eintracht Frankfurt is életben tarthatja még a bennmaradási esélyeit.

Szalai Ádám csapata, a Mainz győzelme esetén biztosan indulhat az Európa-ligában a következő idényben.

TOPLIGÁK, SZOMBATI PROGRAM
PREMIER LEAGUE, 36. FORDULÓ
Aston Villa–Wigan
16.00
Bolton–Sunderland
16.00
Everton–Manchester City
16.00 (Tv: Digi Sport Plus)
Newcastle United–Birmingham City
16.00
Tottenham–Blakcpool 18.30 (tv: Digi Sport)
BUNDESLIGA, 33. FORDULÓ
Werder Bremen–Dortmund 15.30
Leverkusen–Hamburg 15.30
St. Pauli–Bayern München 15.30
Stuttgart–Hannover 15.30
Schalke–Mainz 15.30
Nürnberg–Hoffenheim 15.30
Mönchengladbach–Freiburg 15.30
Wolfsburg–Kaiserslautern
15.30
Eintracht Frankfurt–Köln
15.30
A mérkőzésekről az Eurosport2 élő körkapcsolással számol be.
SERIE A, 35. FORDULÓ
Palermo–Bari
18.00 (tv: Digi Sport Plus)
Roma–Milan 20.45 (tv: Digi Sport)
PRIMERA DIVISIÓN, 35. FORDULÓ
Getafe–Almería 18.00
Valencia–Real Sociedad 18.00
Athletic Bilbao–Levante 18.00
Sporting Gijón–Deportivo La Coruna
18.00
Hércules–Racing Santander
18.00
Atlético Madrid–Málaga
20.00 (Tv: Sport2)
Sevilla–Real Madrid
22.00 (Tv: Sport2)
A bajnokságok állását itt tekintheti meg!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik