Az UEFA felfüggesztett egy ukrán játékvezetőt

Vágólapra másolva!
2009.11.30. 20:44
null
Orehov kapcsán gyanússá vált a Basel–CSZKA Szófia EL-találkozó is (Fotó: Reuters)
Címkék
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) felfüggesztette az ukrán játékvezető, Oleg Orehov működési engedélyét, akinek a neve ugyancsak érintett az európai bundabotránnyal kapcsolatban.

A sípmester ellen – aki civilben az Ukrán Labdarúgó-szövetség alkalmazottja – az a vád, hogy manipulált egy mérkőzést az idén életre hívott Európa-liga sorozatban. Az UEFA saját hatáskörében is meg kívánja hallgatni Orehovot.

Az ukrán játékvezető az EL-ben négy meccset vezetett. Ő fújta a sípot még a selejtezősorozatban megrendezett Austria Wien–Vojvodina (4–2), valamint az Elfsborg–Lazio (1–0) találkozókon, míg a csoportkörben a Ventspils–Heerenveen (0–0) és a Basel–CSZKA Szófia (3–1) összecsapásokat dirigálta.

Meghökkentő eredmény egyik mérkőzésen sem született, a svédországi találkozón kiosztott ugyan hét sárga és egy piros lapot, ami az átlagosnál ugyan több, de még nem annyira kirívó, hogy okot adjon bárminemű további találgatásra.

Orehov magyar mérkőzést is vezetett, ő volt a játékvezető a 2006-os, Debrecen–Rabotnicski (1–1) Bajnokok Ligája-selejtezőn.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik