Az NSO csapata nemzetközi tornán melegített az Eb-re

Vágólapra másolva!
2012.05.12. 16:53
null
A Nemzeti Sport Online csapata
Címkék
A Nemzeti Sport Online újságírói a labdarúgó Európa-bajnokság „bemelegítéseként" Lengyelországban vettek részt nemzetközi kispályás futballtornán. A húszcsapatos rendezvényen a magyar csapat a negyedik helyén végzett csoportjában.

 

Az északkelet-lengyelországi Varmia-Mazúri vajdaság Ostróda nevű városában az idén immár másodszor rendezik meg a tavakkal körülvett, barátságos kisvárosról elnevezett tornát, az Ostróda-kupát, amelyre ezúttal meghívást kapott egyetlen magyar csapatként az NSO is.

TORNA AZ EB JEGYÉBEN

A lengyel városka futballvezetőit kétségtelenül a június 8-án kezdődő, lengyel-ukrán közös rendezésű Európa-bajnokság ihlette meg, s miután sikerült neves szponzorokat szerezni a tornának, úgy néz ki, szép hagyomány indult el a hatalmas tavakkal körbevett, azok partjain nyugalmas kikapcsolódást ígérő szállodákkal beépített Ostródában.


A torna helyszínéül szolgáló modern sportközpontot az UEFA hitelesítette, és a nyári Európa-bajnokságon részt vevő válogatottak számára is ajánlotta gyakorlások helyszíneként. A legközelebbi Eb-helyszín a kisvárostól északnyugatra fekvő Gdansk, ahol a spanyol válogatott az összes csoportmérkőzését játssza.

A szervezők célja az volt, hogy Európa különböző tájairól érkező újságírók megismerhessék azt a hangulatot, amely júniusban az „igazi" kontinensviadalt jellemzi majd. Ez sikerült is, a barátságos és türelmes vendéglátók remekül megszervezett tornával bizonyították be, hogy Lengyelország nem érdemtelenül rendezheti meg a kontinensviadalt.

Az Ostróda-kupán az idén 20 csapat indult el, ennek felét a lengyel elektronikus, illetve nyomtatott sajtó munkatársai tették ki. Ukrajnából két csapat érkezett, s Magyarországon kívül egy-egy csapattal képviseltette magát Moldova, Románia, Bulgária, Szlovákia, Spanyolország, Németország és Litvánia is.

Az eseményen teljesen változó játékerőt képviseltek a csapatok, voltak, amelyek keretében több korábbi profi labdarúgó szerepelt, s olyanok is akadtak – köztük az NSO is –, amelyeket csupa hobbifutballista alkotott. A négy ötcsapatos csoportban pénteken körmérkőzéseket rendeztek, a füves pályán az öt plusz egy fős csapatok kétszer tíz percet játszottak. A két vagy három, nem lengyel csapatot magukba foglaló csoportokból az első két helyezett továbbjutott a szombati kieséses szakaszba.

A rendezők által fekete-fehér mezzel ellátott NSO, amely csütörtökön 18 órányi buszos utazást követően érkezett meg a helyszínre, a később a döntőt megnyerő moldovaiakkal kezdett – rögtön kiderült, hogy a több profival felálló ellenfél a torna egyik nagy esélyese. A 6–1-es vereséget követően a három lengyel csapat elleni mérkőzés következett. A régióról elnevezett Warmia I Mazuryval szoros mérkőzést játszott csapatunk, percekkel a lefújás előtt 4–3 volt „oda", a vége 6–3 lett.

A Tok FM rádiócsatorna munkatársai szintén nem neveztek korábbi profi futballistát, újabb szoros meccsen 1–0-ra nyert az NSO. Az utolsó csoportmeccset a tavalyi első kiírást megnyerő TV Polonia együttesével vívtuk, 5–0-s vereséggel a csoport 4. helyén búcsúztunk.

Szombaton, a rájátszás napján nem volt érdekelt a csapatunk, amely hasonló játékerőt képviselt a csütörtökön szintén kieső németekkel és spanyolokkal. Utóbbikkal barátságos mérkőzést szerveztünk, és győztünk – így elmondhatjuk magunkról, hogy a világ- és Európa-bajnok feletti győzelmünkkel zártuk a rendezvényt.

A döntőben Moldova Bulgáriával találkozott (a legjobb négy közé a lengyel Canal+ sportcsatorna és Litvánia jutott még be), és 1–1-es rendes játékidő után hétméteres rúgásokkal Moldova nyert.

A tornán részt vett csapatok
A tornán részt vett csapatok
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik