Az Internacional tizenegyesekkel győzte le az AC Milant

Vágólapra másolva!
2011.07.27. 20:26
null
Ibrahimovic, amíg pályán volt, vezérnek bizonyult (Fotó: Reuters)
Címkék
A Münchenben zajló Audi-kupán a brazil Internacional szerezte meg a bronzérmet, miután 2–2-es kilencven percet követően tizenegyespárbajban legyőzte az olasz AC Milant. A találkozón kétszer szereztek vezetést az olaszok, a brazilok kétszer egyenlítetek. A büntetőpárbajban aztán mind a négy Milan-játékos hibázott, így az Internacional futballistái közül háromból elég volt kettőnek betalálnia a kapuba. A kupa döntőjében a házigazda német Bayern München a spanyol Barcelonával találkozik majd.

Már a 3. percben vezetést szerzett a Milan, gyakorlatilag az első támadásából. A jobb oldalon a tizenhatos vonalánál Clarence Seedorf tette vissza kapásból a labdát az oldalvonalról az alapvonal felé sprintelő feladónak, jelesül Robinhónak – a holland nagyon cseles volt, hiszen a középre nézett, de visszafelé tette a kényszerítőt –, a brazil centerezett, a középen jó ütemben érkező Zlatan Ibrahimovic pedig védőjét megelőzve közelről a kapuba pörgetett. Tankönyvbe illő akció, rutinos befejezés. (0–1)

A folytatásban az Internacional erőlködött, a Milan a védekezésre összpontosítva azonban könnyűszerrel hatástalanította a brazil támadásokat, majd kontrába ment át, de mivel azokból a vezetés tudatában hiányzott a kellő koncentráció, nem tudtak nyomást kifejteni az ellenfélre.

A 23. percben a semmiből alakított ki gólveszélyes támadást az Internacional, amit ráadásként góllal is fejezett be. A pontos, jobb szélről laposan a kapu elé belőtt centerezésre Leandro érkezett a legjobb ütemben és két védőt megelőzve spiccelt az ötösről a kiszolgáltatott Christian Abbiati mellett a kapuba. (1–1)

A gól alapjaiban változtatott a mérkőzés összképén: az olaszokat megfogta, a brazilokon pedig lendített, ennek eredményeként pulzáló, de komoly helyzet nélküli percek következtek, egészen a szünetig.

A fordulást követően ismét a Milan tette magát oda nyomatékosabban, mezőnyfölényét Alexandro Pato kapufája tette még hatásosabbá, más kérdés, az ötös sarkáról azért illett volna gólra váltani az önzetlen passzt. Ami nem ment akkor, összejött a 60. percben. A Milan felgyorsított egy támadást, Ibrahimovic ugratta ki a tizenhatos vonalánál a védők közé a leshatárról berobbanó Robinhót, aki az ajtó-ablak ziccerben középre passzolt, az üres kapuval szembe érkező Patónak nem okozott gondot nyolc méterről gólra váltania a lehetőséget. (2–1)

Ismét feladták a leckét az Internacionalnak. Különösen azzal, hogy az első szerzett góllal ellentétben a Milan nem vett vissza, hanem támadásban maradt és csupán Renan kapus bravúrja mentette meg a brazilokat attól, hogy rövid időn belül kétgólos hátrányba kerüljenek.

A 80. percben másodszor is egyenlített a brazil csapat, még az elsőnél is váratlanabbul. Thiago Silva egy távoli lövést blokkolt testtel a saját tizenhatosnál, ám a lecsorgó így lett jó Andrés D'Alessandrónak, aki az erőtlen Mario Yepest a pozícióharcban megverve lőtt bombagólt. (2–2)

A tizenegyespárbaj alatt az este főszereplői – a Bayern München – már kifutottak melegíteni. Az olaszoknál mind a négy rúgójátékos a kapu jobb oldalát választotta, Valoti, Cassano és Pato gyengén helyezett lövését Renan hárította, Oddo a kapufát trafálta telibe. A braziloknál elég volt két értékesített büntető a háromból, a fennmaradó kettőre már nem is volt szükség.

IBRA ZSENIÁLIS GÓLT SARKALT
TIZENEGYESEKKEL NYERT AZ INTER

AUDI-KUPA
A 3. HELYÉRT
INTERNACIONAL (brazil)–AC MILAN (olasz) 2–2 (1–1) – tizenegyesekkel: 2–0
München, Allianz Arena.
INTERNACIONAL: Renan – Kléber (Fabrício, 86.), Dalton, Bolívar – Glaydson, Pereira (Paulo Mior, 67.), Andrezinho (Zé Mario, a szünetben), Nei (Elton, 67.) – Wilson Matías, Gilberto (Roggia, 28.), Leandro D. (D’Alessandro, 67.). Vezetőedző: Osmar Loss.
AC MILAN: Abbiati (Roma, a szünetben) – Antonini (Oddo, 78.), Thiago Silva, Yepes – Zambrotta (De Sciglio, 78.), Seedorf, Ambrosini (Emanueslon, 78.), Gattuso (K-P. Boateng, 66.) – Robinho (Valoti, 66.), Ibrahimovic (Cassano, 66.), Pato. Vezetőedző: Massimiliano Allegri
G: Ibrahimovic 3., Pato 60., ill. Leandro D. 23., D’Alessandro 80.
KÉSŐBB
DÖNTŐ
Bayern München (német)–Barcelona (spanyol)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik