Az Internacional nyerte meg a trófeát

Vágólapra másolva!
2010.08.19. 08:36
null
A dél-amerikai kupasorozatban is az Inter ünnepelhetett (Fotó: Action Images)
A brazil Internacional a visszavágón is megverte a mexikói Guadalajarát a legrangosabb dél-amerikai labdarúgó-kupasorozat, a Libertadores-kupa döntőjében, így története során másodszor szerezte meg a trófeát.

Az Internacional volt a Libertadores-kupa megnyerésének esélyese a magyar idő szerint szerda éjjel rendezett találkozó előtt, mivel az első mérkőzésen 2–1-re legyőzte a Guadalajarát az Omnilife-stadionban.

Porto Alegrében fantasztikus hangulatban, 56 ezer néző előtt került sor a második meccsre, amely kemény játékot hozott. Az első félidőben a hazaiak uralták a durva belépőktől sem mentes meccset, ennek ellenére a Chivas szerzett vezetést.

A 42. percben Omar Bravo fejelt le egy beadást Marco Fabián elé a tizenhatoson belül, aki kapásból, elvetődve nagy gólt ragasztott a hazaiak kapujába.

Az Inter a szünet után több nagy helyzetet is kialakított, de nem tudott betalálni, ám a 61. percben Taison nagyszerűen belőtt labdájára Rafael Sóbis érkezett középen, és saját testi épséget sem kímélve megelőzte a Chivas kapusát, és gólt lőtt.

A 75. percben Leandro Damiao szerzett labdát a mexikóiak hibájából a kezdőkörnél, majd végigsprintelt a vendégek térfelén, és a kapura lőtt – a labda Luis Michel kapust is érintve pattant a hálóba.

A 85. percben Omar Arellano csúszott be páros lábbal, és a játékvezető kiállította a Guadalajara futballistáját.

Az izgalmaknak azonban ezzel még nem volt vége: a 89. percben Giuliano nagyszerűen tört be a tizenhatoson belülre két védő között, és elegánsan a kapuba emelt, így már 3–1-re vezetett az Inter. A 91. percben azért a Chivas még szerzett egy gólt: Omar Bravo egy a felső lécről kipattanó szabadrúgást pofozott a kapuba.

Az Internacional így 5–3-as összesítéssel megnyerte a klub történetének második Libertadores-kupáját, amelyet 2006-ban is elhódított. Az már korábban eldőlt, hogy a tornán meghívottként játszó Chivas nem kvalifikálhatja magát a klubvilágbajnokságra, de a brazil csapat megmutatta, hogy számolni kell vele a decemberi tornán.

A MECCS GÓLJAI

LIBERTADORES-KUPA
DÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Internacional (brazil)–Guadalajara (mexikói) 3–2 (Rafael Sóbis 61., Leandro Damiao 75., Giuliano 89., ill. Fabián 43., Bravo 91.)
Az Internacional 5–3-as összesítéssel nyerte meg a kupát.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik