Az Inter három góllal megverte a Man. Cityt

Vágólapra másolva!
2010.08.01. 07:46
null
Benítez (jobbra) rögtön egy trófea megszerzésével mutatkozott be (Fotó: inter.it)
Győztes mérkőzésen mutatkozott be az olasz bajnok és BL-győztes Inter kispadján Rafael Benítez: a milánói együttes a Patrick Vieira kiállításával emberhátrányba kerülő Manchester Cityt verte meg 3–0-ra a Pirelli-kupáért vívott felkészülési meccsen Baltimore-ban.

Bár Roberto Mancini nem ült a Manchester City kispadján a Pirelli-kupáért vívott felkészülési meccsen, mivel édesapja betegsége miatt Olaszországba utazott, az angol csapatban így is szerepelt jó ismerőse az Internek.

Patrick Vieira azonban biztosan nem őriz majd szép emlékeket a korábbi csapattársai elleni mérkőzésről, mivel mindössze 21 percet lehetett a pályán kezdőként, mert lekönyökölte Marco Materazzit, amiért a játékvezető azonnal piros lapot adott neki.

VIEIRA KIÁLLÍTÁSA
 

A találkozó elejétől kezdve fölényben játszó Inter a 39. percben meg is szerezte a vezetést: Victor Obinna a tizenhatos bal oldaláról kilőtte hosszú sarkot.

A nigériai támadó az 54. percben megduplázta csapata előnyét, igaz, ekkor már a szerencsére is szüksége volt, amikor lövése Joleon Lescotton megpattanva került a manchesteriek kapujába.

A meccs végeredményét a mindössze 17 éves Cristiano Biraghi állította be, aki életében először kapott szerepet az Inter felnőtt csapatában. A fiatal olasz játékos hatalmas gólt szerzett: a szöglet után kivágott labdát egyből, távolról lőtte a kapu jobb felső sarkába.

Ezzel az Inter szerezte meg a Pirelli-kupát, és Rafael Benítez vezetőedző győztes mérkőzésen mutatkozott be a fekete-kékek kispadján.

A Cityvel hírbe hozott Mario Balotelli még a kispadon sem kapott helyet az Internél, de Benítez a meccs után elmondta, sérülés miatt nem nevezte a találkozóra a támadót. A spanyol mester hozzátette, nem foglalkozik átigazolási ügyekkel.

A MECCS GÓLJAI
 

 

PIRELLI-KUPA
INTER–MANCHESTER CITY 3–0 (1–0)
INTER: Castellazzi – Zanetti (Alibech, 62.), Córdoba, Materazzi (Nwankwo, 78.), Chivu (Biraghi, 62.) – Cambiasso (Sztankovics, 62.), Mariga (Dell'Agnello, 22.), Obinna (Biabiany, 72), Coutinho (A. Mancini, 72.) – Obi (Natalino, 62.), Pandev (Eto 'o, 62.)
MANCHESTER CITY: Hart (Given, 46.) – Zabaleta, Kompany (Ireland, 79.), K. Touré (Boyata, 63.), Bridge (Cunningham, 46.) – Vieira, Y. Touré (Lescott, 46.), Barry (Wright-Phillips, 55.) – Johnson, Jo (Richards, 29,), Adebayor
Gólszerző: Obinna (39., 54.), Biraghi (74.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik