Az ex-MU-s 37 percig bírta, oxigénmaszkkal rogyott le

Vágólapra másolva!
2015.02.18. 10:07
Nyolc, a Manchester Unitedben eltöltött év után hazatért Brazíliába Anderson – az egykor 26 millió fontért szerződtetett középpályás eddig felejthető heteket töltött a Porto Alegre-i Internacionalban.

Anderson a gaúcho állami bajnokságban mutatkozott be új csapata színeiben, és kihagyott egy tizenegyest a Cruzeiro RS elleni mérkőzésen, amely 0–0-ra végződött. A folytatás sem volt jobb: a Caxias do Sul elleni győztes meccsen 58 perc után lecserélték. A Libertadores-kupában kezdőként vetette be edzője Andersont a The Strongest ellen, ám a hírhedt La Paz-i magaslat kifogott rajta. A középpályás rosszul lett a pályán és nem kapott levegőt, így 37 perc után a csere sorsára jutott, ráadásul oxigénmaszkot is adtak neki. Együttese 3–1-re alulmaradt.

A bolíviai gárdáknak hatalmas előnyt biztosít, ha az Estadio Hernando Silesben játszhatnak, lévén a nemzeti aréna La Paz Miraflores kerületében, 3637 méteres tengerszint feletti magasságon. A FIFA 2007-ben ideiglenesen be is tiltotta a 2500 méter fölött lejátszott meccseket, majd a bolíviaiak kérésére külön engedélyt adott a stadionjukra. A vendégcsapatok rendre oxigénpalackokkal készülnek, a 2014-es világbajnokság selejtezőin például az argentin sztárok közül Ángel Di María és Ezéquiel Lavezzi is oxigénmaszk segítségét vette igénybe a La Paz-i mérkőzésen.

LIBERTADORES-KUPA
CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ
1. CSOPORT

Atlas (mexikói)–Santa Fe (kolumbiai) 0–1
4. CSOPORT
Universidad Chile (chilei)–Emelec (ecuadori) 0–1
The Strongest (bolíviai)–Internacional PA (brazil) 3–1
5. CSOPORT
Montevideo Wanderers (uruguayi)–Zamora (venezuelai) 3–2
8. CSOPORT
Deportivo Táchira (venezuelai)–Racing Club (argentin) 0–5

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik