Az engedetlen Neymar kimaradt a brazil keretből

Vágólapra másolva!
2010.09.23. 18:24
null
Neymar (középen) nem viselkedett megfelelően, kimaradt a keretből (Fotó: Action Images)
Mano Menezes, a brazil válogatott szövetségi kapitánya kihirdette keretét a selecao soron következő két felkészülési mérkőzésére, amelyben helyet kapott az AC Milan két csatára, Alexandre Pato és Robinho, viszont az óriási tehetségnek tartott Neymar nem.

Mano Menezes szövetségi kapitány fiatal futballisták alkotta keretében nem szerepel a brazilok egyik legnagyobb tehetségének tartott Neymar. A Santos 18 éves támadója valószínűleg a napokban történt botránya miatt maradt ki, amikor összeveszett edzőjével, akit emiatt menesztettek.

„Neymar visszatérése a válogatottba csak rajta múlik. Bízom benne, hogy véget ér a viselkedési problémákkal tarkított időszaka, és ismét felhívja magára a figyelmemet a jó futballjával" – mondta Menezes.

A kapitány egyébként megkezdte a fiatalítást a csapatnál: bár Daniel Alves, Nilmar, Robinho és Thiago Silva bekerült a selecao sztárjai közül, számos nagy név kimaradt, mint például Maicon, Júlio César, Ronaldinho vagy Luís Fabiano.

A 23-as keretből 16-an játszanak Európában, és hatan még a 2012-es olimpiai szereplésért küzdő korosztályos válogatottba is bekerülhetnének.

A selecao október 6. és 13. között játszik két felkészülési mérkőzést Európában, az ellenfeleket még nem hozták nyilvánosságra.

BRAZÍLIA 23 FŐS KERETE
Kapusok: Víctor (Gremio), Jeferson (Botafogo), Neto (Atlético Paranaense)
Védők: Daniel Alves (Barcelona), Mariano (Fluminense), André Santos (Fenerbahçe), Adriano Correia (Barcelona), David Luiz (Benfica), Alex Costa (Chelsea), Thiago Silva (Milan), Rever (Atlético Mineiro)
Középpályások: Lucas (Liverpool), Ramires (Chelsea), Sandro (Tottenham Hotspur), Elías (Corinthians), Carlos Eduardo (Rubin Kazany), Philippe Coutinho (Inter), Wesley (Werder Bremen), Giuliano (Internacional)
Támadók: Alexandre Pato (Milan), Robinho (Milan), André (Dinamo Kijev), Nilmar (Villarreal)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik