Az Arsenal döntetlent játszott a Milannal

Vágólapra másolva!
2010.07.31. 19:20
null
Korábbi csapattársak is összecsaptak egymással (Fotó: Action Images)
Címkék
A Celtic Lyon elleni döntetlenje után a házigazda Arsenal AC Milan elleni mérkőzése is iksszel zárult az Emirates Cupon, miután Maruan Samah góljára Pato válaszolt, így 1–1-es végeredmény született.

ARSENAL–AC MILAN 1–1

A Celtic és a Lyon döntetlenje után a házigazda Arsenal is megkezdte szereplését az Emirates Cupon az olasz AC Milan elleni találkozón. A piros-feketék egyébként Filkor Attilát nem vitték magukkal Londonba, így a magyar játékos 2007 után nem szerepelhet újra a tornán.

A londoniak kezdték jobban a mérkőzést, és veszélyesebben is játszottak az első félidőben. A 18. percben Christian Abbiatinak kellett nagyot védenie, miután az Arsenal szögletét követően Thomas Vermaelen tisztán fejelhetett kapura. A belga játékos néhány pillanattal később ismét fejjel veszélyeztetett, ám ezúttal nem találta el a kaput.

A 20. percben aztán válaszolt a Milan: Mathieu Flamini vállalkozott lövésre távolról, ám próbálkozása megpattant, és a kapufát érintve mellément.

A 36. percben a hazaiak megszerezték a vezetést: Andrej Arsavin nagyszerűen vitte el a labdát a védők gyűrűjében, és tökéletesen ugratta ki Maruan Samahot, aki a kapuba pöccintette a labdát.

A szünet előtti pillanatokban Tomás Rosicky közel állt hozzá, hogy kétgólosra növelje az „ágyúsok" előnyét, de Abbiati nagyot védett. Két perccel később Pato szép cselek után nem sokkal lőtt fölé.

Az 59. percben Samah jó passzt adott Arsavinnak, akinek a lövését kivédte Abbiati, majd a kipattanó után Luca Antonininek kellett blokkolnia Jack Wilshere próbálkozását.

A következő időszakot nem a folyamatos játék, hanem a sok csere jellemezte inkább, majd a 76. percben egyenlített a Milan. Clarence Seedorf adta be a labdát szabadrúgásból, és a középen helyezkedő Pato a kapuba csúsztatott.

A 86. percben Gianluca Zambrotta majdnem megszerezte a vezetést: a tizenhatos előterének jobb oldalából emelte kapura a labdát, amely a lécen megpattanva hagyta el a játékteret.

ARSENAL–AC MILAN 1–1
 

 

CELTIC–LYON 2–2

Hiába szerzett kétgólos előnyt a Lyon a Celtic ellen az Emirates Cupon, a skót csapat Jorgosz Szamarasz 89. percben szerzett góljával egyenlített, így 2–2-es végeredmény született.

A 28. percben Michel Bastos fantasztikus szabadrúgásgóllal szerezte meg a vezetést: a jobb oldalról lőtt a Celtic kapujába.

Harry Novillo a második félidő elején előbb a lécet találta el, majd az 54. percben Alexandre Lacazette jobb oldalról legurított labdáját már a kapu jobb oldalába lőtte.

A Celtic azonban nem adta fel, a 82. percben James Forrest nagyszerű labdát adott a tizenhatoson belül érkező Gary Hoopernek, aki a kapuba belsőzött.

Az egyenlítő találatot is sikerült megszerezniük a skótoknak: Charlie Mulgrew veszélyesen ívelt be egy szabadrúgást, amely nyomán Jorgosz Szamarasz a Lyon kapujába csúsztatott.

 EMIRATES CUP
1. FORDULÓ
Arsenal–AC Milan 1–1 (Samah 36., ill. Pato 76.)
Celtic–Lyon 2–2 (Hooper 82., Szamarasz 89., ill. Bastos 28., Novillo 54.)
AZ ÁLLÁS
1. Celtic 1 1 2–2 3
2. Lyon 1 1 2–2 3
3. Arsenal 1 1 1–1 2
4. AC Milan 1 1 1–1 2
A győzelemért három, a döntetlenért egy pont jár, valamint minden egyes szerzett gólért is jár egy pont. Azonos eredmények esetén a több kapura tartó lövés rangsorol.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik