Ausztria: magyar tulajdonba kerülhet a Mattersburg – sajtóhír

Vágólapra másolva!
2020.07.30. 19:51
null
A klub honlapjának nyitóképernyője (Fotó: svm.at)
Ausztriában a Der Standardra hivatkozva több lap is arról számolt be, hogy Mészáros Lőrinc lehet az egyik befektetőjelölt az osztrák élvonalban szereplő, és nehéz gazdasági helyzetben lévő SV Mattersburg (Nagymarton) csapatánál. A lap szerint három kérő verseng a klubért, közülük az egyik lehet a Puskás Akadémia elnöke, egyben a horvát élvonalban szereplő NK Osijek tulajdonosa.

A lap szerint szerdán a néhány százalékban még mindig magyarok lakta Burgenland tartomány kormányzója, Hans Peter Doskozil találkozott Mészáros Lőrinc képviselőjével, habár a későbbiekben Doskozil irodája határozottan visszautasította, hogy ilyen megbeszélés lezajlott.

A Der Standard megemlíti a két másik befektetőjelölet is: a klubot 2005 óta játékosként szolgáló, ám az idén 15 év után visszavonuló Nedeljko Matic nagybátyja, egy gazdag boszniai cég tulajdonosa, valamint Chien Lee, kínai-amerikai üzletember, aki jelenleg az FC Thun, az FC Oostende, az OGC Nice és a Barnsley (rész)tulajdonosa.

A Der Standard írásában arra is kitér, hogy Mészáros színre lépéséből leginkább a klub utánpótlása profitálhat.

Megkerestük Mészáros Lőrincet, a Puskás Akadémia tulajdonosát, ő azonban nem kívánta kommentálni az osztrák sajtóhíreket.

A Mattersburg a július közepén véget ért idényben az élvonal 10. helyén zárt, és ugyan kiharcolta a bennmaradást, de gondjai akadtak az induláshoz szükséges bankgaranciák felmutatásával. A klubnak a történelme során több magyar futballistája is volt – megfordult a gárdánál többek között Waltner Róbert, vagy éppen Csizmadia Csaba. Jelenleg a második csapatában szerepel két magyar játékos, a 19 éves utánpótlás-válogatott védő, Majnovics Martin, illetve a 20 éves támadó, Borsos Filip.

Mint ismert, a magyar kormány számos külhoni sportegyesületet támogat évek óta, olyan magyar identitású vagy magyar kötődésű klubok létesítményét és akadémiáját, mint a felvidéki DAC, az erdélyi Sepsi OSK, vagy a délvidéki Topolya SC, hogy csak néhányat említsünk közülük.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik