Ausztria: balhé a bécsi derbin; 70 fradistát nem engedtek be

Vágólapra másolva!
2014.11.10. 08:29
null
Hetven fradistát nem engedtek be a bécsi derbire (Fotó: heute.at)
Több busznyi ferencvárosi szurkoló kelt útra, hogy a helyszínen tekintse meg a 311. bécsi derbit, a Rapid–Austria (2–3) összecsapást, ám a rendőrök megakadályozták, hogy közülük hetvenen bejussanak az Ernst Happel Stadionba.

A bécsi rendőrség közleménye szerint a Rapid-drukkerekkel szövetségesi viszonyt ápoló FTC-szimpatizánsoknál csúzlikat és késeket találtak, többek pedig eltakarták az arcukat, így a hatóságok emberei nem adtak nekik belépési engedélyt a stadionba.

„Buszunkat több más fradista busszal, kisbusszal, autóval együtt félreállították a rendőrök Bécs külvárosában. Az indokolatlan igazoltatás után mindenkit hazafordítottak...” – írta hivatalos Facebook-oldalán a Green Monsters szurkolói csoport.

A mérkőzés nem múlt el balhé nélkül, a lila-fehérek fanatikusai megpróbáltak bejutni a hazai szektorokba, és pirotechnikai eszközökkel dobálták az ősi rivális rajongóit. A jelentős létszámban fellépő rendfenntartóknak sikerült megakadályozniuk az igazán súlyos rendbontást. Az Austria nyilvánosan elnézést kért fanatikusai viselkedéséért.

„Sajnálatos módon a szektorunkban voltak néhányan, akik nem értették meg a futball lényegét. Nagyon sajnáljuk” – írta az Austria hivatalos Twitter-oldalán.

Az összecsapások során tízen megsérültek, három személyt előállítottak. A találkozó a vendégek minimális különbségi sikerét hozta, pedig már 0–3 is állt az eredményjelzőn.

FELVÉTEL A RENDBONTÁSRÓL


Nem múlt el balhé nélkül a fővárosi rangadó (Fotó: Facebook/Ultras Rapid)
Nem múlt el balhé nélkül a fővárosi rangadó (Fotó: Facebook/Ultras Rapid)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik