MTI 2019.11.05 11:30 Frissítve: 2019.11.05 12:16

Ausztrália: a női futballisták prémiuma egyenlő a férfiakéval

Sporttörténelminek nevezi az ausztrál sajtó azt a megegyezést, amely az ország labdarúgó-szövetsége és a válogatottak között jött létre: ennek értelmében a női játékosok is ugyanakkora jutalmat kapnak majd, mint a férfiak.

 

A megállapodás több hónapnyi tárgyalás után született meg. A Socceroosnak nevezett férficsapat és a Matildasnak becézett női válogatott együtt lépett fel a nagyobb prémium érdekében. Az eredmény: a jövőben a reklámbevételekből egyformán 40 százalékot kapnak a válogatottak, az eddigi 30 százalék helyett.

Az ausztrál sajtó ugyanakkor megjegyzi, hogy mivel a férfi világbajnokságok nézettsége és így reklámértéke nagyobb a nőinél, a világranglistán 41. férficsapat várhatóan több pénzt kap majd, mint a női, amely a nyolcadik helyen áll a rangsorban – és volt már negyedik is.

2020.07.07 20:43:19

Minden más foci N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Mert a szeretet – tudhatjuk Szent Páltól – sosem kérkedik! Hallotta-e a »büszke vagyok arra, amit elértem« fordulatot Papp Lászlótól, Egerszegi Krisztinától vagy Balczó Andrástól valaha valaki?

2020.07.05 21:36:03

Minden más foci CSINTA SAMU

ALAPVONAL. A sportruházat önmagában fogyóeszköz is, a különböző eseményekhez fűződő egyedi darabok olyan töltetet hordoznak, amelynek erejét, üzenetét csak felerősíti a múló idő, főleg a szép új világ megérkeztével, az újrakezdés örökérvényűségének hitében.