Átigazolások: Chicharitóért bejelentkezett a Juve; újabb görög védőt vehet a Roma

Vágólapra másolva!
2014.08.29. 22:49
A nyári átigazolási időszak a hajrájához érkezett, az európai labdarúgóklubok az utolsó akcióikat vezetik a piacon. Rövid összefoglaló az eddig még nem érintett, pénteken lezáruló, illetve fordulatot hozó ügyletekről.

Olasz sajtóhírek szerint a – Radamel Falcaóról minden bizonnyal lemaradó – Juventus péntek este ajánlatot tett a Manchester United mexikói válogatott támadójáért, Javier Hernándezért. Chicharitót egy szezonra kölcsönvennék a torinóiak, és elővásárlási opciót is vennének a szerződésbe. Javier Hernándezért. Chicharitót egy szezonra kölcsönvennék a torinóiak, és elővásárlási opciót is vennének a szerződésbe.

Mehdi Benatia távozása után görög válogatott futballistával erősítené meg a védelmét az AS Roma. A 30 éves, németországi születésű José Holebaszt holnap már orvosira várják az olasz fővárosba. Az Olympiakosz labdarúgója középen és a bal oldalon is bevethető a bekksorban. Kosztasz Manolasz után ő lehet az olasz együttes második görög válogatott szerzeménye ezen a nyáron.

Kölcsönadta világbajnoki résztvevő ausztrál futballistáját a Juventus. A 26 éves támadó középpályás, James Troisi a belga élvonalban szereplő Zulte-Waregemhez került egy évre kölcsönbe.

A Tottenhamtől a nyáron elküldött ausztrál középpályás, Giancarlo Gallifuoco a szintén Premier League-es Swansea-nél kötött ki.

Szlovák védővel erősítette meg a keretét az Európa-ligában főtáblára kerülő Dinamo Moszkva. Dzsudzsák Balázsék szerződtették a Zenittől a 28 éves, 30-szoros válogatott Tomás Hubocant.

Ma már az sem meglepő a futballvilágban, hogy a Bundesliga kisebb csapatai erősebb spanyol kluboktól igazolnak játékosokat. Így történt ez most is, a Mainz megszerezte a Sevilla jobbszélsőjét, Jairo Samperiót, akivel négyéves szerződést kötött.

Újabb két évvel meghosszabbította válogatott középpályása, Jordy Clasie szerződését a holland Feyenoord. A 23 éves játékos pénteken 2018-ig kötelezte el magát a rotterdami klubhoz – a Porto legnagyobb bánatára.

A Juventustól szerződtetett dán védőt a szintén élvonalbeli Hellas Verona. A 22 éves Frederik Sörensent még 2010-ben igazolta át a Juventus, majd az előző két szezont Bolognában töltötte. Most kölcsönbe kerül a veronai egylethez.

Argentin válogatott támadó középpályást igazol a Premier League-ben szereplő West Bromwich Albion. Sebastián Blanco kétéves szerződést köt az orvosi után az angol együttessel. Érdekesség, hogy a 26 éves futballista klubváltása tulajdonképpen menekülés, mindenképp el akart jönni az ukrán Metaliszt Harkivtől az ismert politikai okok miatt.

Fiatal francia támadóval erősített a Sporting. A lisszaboni együttes szerződtette a Bordeaux-tól a 20 éves Hadi Sackót, akivel 2020-ig szóló megállapodást írt alá. A vételár 1.4 millió euró, a játékos kivásárlási ára 60 millió euró lesz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik