Argentína: Riquelme bejelentette visszavonulását

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.01.26. 09:20
null
Riquelme részt vett néhány River Plate elleni rangadón (Fotó: Action Images)
Juan Román Riquelme visszavonult a profi labdarúgástól. A Boca Juniors, a Barcelona és a Villarreal korábbi futballistája 36 évesen döntött úgy, hogy felhagy az aktív játékkal.

„Úgy döntöttem, hogy nem futballozom tovább. Most már csak szurkoló vagyok, kimegyek a stadionba, de már nézőként fogok szenvedni. Nagyon elégedett vagyok a pályafutással, ami nekem jutott. Maximálisan élveztem a labdarúgást, s remélem, a szurkolók is ezt tették velem együtt. Megpróbáltam mindent megtenni a Boca, a Villarreal, a Barcelona és az argentin válogatott rajongóiért” – mondta Riquelme.

Az argentin középpályás az Argentinos Juniorsban nevelkedett, majd a Boca Juniorshoz került, amelynél a felnőttcsapatban 1996-ban mutatkozott be. Hat évvel később a Barcelona szerződtette, de a katalánok akkori vezetőedzőjével, Louis van Gaallal nem találta az összhangot. A hírek szerint a holland nem szakmai, hanem a vezetőség politikai igazolásaként tekintett rá.

Riquelme egy év után előbb kölcsönbe, majd végleg a Villarrealhoz igazolt. Összességében 2003 és 2007 között erősítette a „sárga tengeralattjárót”. 2007-ben visszaszerződött a Boca Juniorshoz, majd 2014-ben ismét az Argentinos Juniors alkalmazta – mostanáig.

„Olyan valaki vagyok, aki lehiggadva, nyugodtan szereti meghozni a döntéseket, sok gondolkodás után. Most éppen nyaralok, élvezem a gyermekemmel töltött időt. A futballéletem ezzel véget ért, most új élet kezdődik a számomra” – tette hozzá az argentin válogatottban 51-szer pályára lépő, 17 gólt szerző Riquelme.

Az argentin középpályás a Boca Juniorsszal ötször lett bajnok és háromszor nyerte meg a Libertadores-kupát, a Villarreallal kétszer Intertotó-kupa-győztesnek mondhatja magát, s egyszer a Bajnokok Ligája-elődöntőig jutott a csapattal. Igaz, nem a legjobb emlék számára, hogy az Arsenal elleni elődöntő visszavágóján kulcsfontosságú büntetőt hibázott a 89. percben.

Hogy Riquelme mekkora játékos volt, azt jól érzékelteti, hogy 2000-ben, 2001-ben, 2008-ban és 2011-ben is megválasztották az év argentin futballistájának. Arrafelé pedig elég nagy a választék…

Riquelme 50 legszebb megmozdulása

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik