Argentína: „Messi nem méltó a csapatkapitányi karszalagra”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.07. 15:13
null
Lionel Messi „csak”egy olimpiát tudott nyerni az argentin válogatottal (Fotó: Reuters)
Érdekes témát boncolgatott a legnagyobb példányszámban megjelenő argentin sportlap, az Olé publicistája, Leo Farinella.

 

 

Argentína a hétvégén elveszítette a Copa América fináléját a házigazda Chile ellen. Így 12 hónapon belül már a második nagy döntőben maradt alul, 2014 nyarán a világbajnoki finálé helyszínét hagyták el lógó orral Messiék.

Az újabb elbukott döntő után az argentin sajtó és közvélemény a felelősöket keresi. Elsősorban Tata Martino szövetségi kapitány nyakába varrják az ezüstérmet, mondván, nem a megfelelő taktikát és nem a megfelelő játékosokat használta.

A fent említett Leo Farinella a korábbi Barca-tréner egy másik hibásnak vélt húzására világított rá, méghozzá arra, hogy Lionel Messinek adta a csapatkapitányi karszalagot.

„A csapat nem nőtt fel a döntőhöz kellő mértékben. Elsősorban a csapatkapitány, Lionel Messi, aki ábrándozva járkált a pályán – írja. – Itt az idő, hogy összeszorítsuk a fogainkat, és elkezdjük felépíteni a csapatot Javier Mascherano képére. A csapatkapitányi karszalag rossz ember karján van. Elég volt ebből. A világ legjobb játékosa nem képviseli, nem viszi vezérként a hátán a csapatot a legfontosabb pillanatokban. Szombati teljesítménye értékelhetetlen volt.

Természetesen vannak olyan napok, amikor semmi sem jön össze, és vannak olyanok is, amikor minden. De egy csapatkapitány nem engedheti meg magának, hogy magába fordulva sétálgasson a pályán, miközben a társai foggal-körömmel küzdenek a kitűzött cél elérése érdekében.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik