Argentína: Messi csalódott a Copa elhalasztása miatt

Vágólapra másolva!
2020.05.28. 12:56
null
Lionel Messi csalódott a Copa América elhalasztása miatt (Fotó: AFP)
Az argentin futballválogatott csapatkapitányaként Lionel Messi mélységes csalódottsággal fogadta a Copa América jövő évre halasztását.    

 

Az FC Barcelona világsztárja a mundoalbiceleste.com oldalnak úgy fogalmazott, hogy az idén nyárra tervezett torna kiváló alkalmat kínált nemzeti válogatottjuknak a trófeaszerzésre, és személy szerint az ő számára is sikerrel kecsegtető eseménynek ígérkezett.

„Rendkívül lelkes voltam, így aztán igen rosszul éltem meg, amikor bejelentették, hogy elhalasztják, de teljesen megértem a döntést”– mondta.

A CONMEBOL, a dél-amerikai futballszövetség március közepén jelentette be hivatalosan, hogy az idén június-júliusra, Argentínába és Kolumbiába tervezett Copa Américát egy év csúszással rendezik meg a koronavírus-járvány miatt. Június 12-én kezdődött volna a torna Argentínában, július 12-én lett volna a döntő Kolumbiában, ezek a dátumok 2021. június 11-re, illetve július 11-re módosulnak.

A Dél-Amerika kontinensbajnokságának számító Copa América a világ egyik legrégebbi futballtornája, az elsőt 1916-ban rendezték meg, legutóbb – tavaly – Brazília volt a házigazda. A legtöbbször– 15 alkalommal– Uruguay nyert, Argentína 14-szer, Brazília 9-szer diadalmaskodott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik