Argentína: Maradona visszatér - az ötödosztályban folytatja

Vágólapra másolva!
2014.02.21. 10:41
null
Már nem kell rá sokat várni, hogy Maradona ismét magára öltse a tízes számú mezt (Fotó: Reuters – archív)
Az argentin ötödosztály listavezetője, a Deportivo Riestra játékosaként visszatér a futballpályára minden idők egyik legjobb labdarúgója, Diego Maradona, aki első ízben március végén öltheti magára újdonsült csapata szerelését – számolnak be róla az argentin lapok.

 

Az 53 esztendős klasszist barátja, egyben jogi képviselője, Víctor Stinfale bírta rá a folytatásra, aki anyagilag támogatja a Buenos Aires-i érdekeltségű kiscsapatot.

A világbajnok futballista szerepvállalása esetén a Deportivo Riestra – amely 21 fordulót követően két pont előnnyel vezeti az argentin ötödosztályt – ideiglenesen új stadionba, mégpedig az élvonalbeli San Lorenzo otthonába költözne, mert a háromezer néző befogadására alkalmas létesítménye minden bizonnyal szűkössé válna.

A Riestra vezetői elküldték a szükséges papírokat az argentin sportági szövetségnek, a jól értesült helyi sajtó szerint pedig a szervezet áldását adja majd az „isteni Diego” reaktiválására, aki legutóbb 1998-ban játszott tétmeccsen.

„Maradona öt héten belül magára ölti a Deportivo Riestra szerelését. Március huszonharmadikán léphet először pályára új csapatában” – írta az argentin Olé sportnapilap.

Az ötödik vonal listavezetőjének eddigi tízese, Víctor elmondta, szívesen lemond mezszámáról, bármely más dresszben örömmel futballozik majd.

Arról nem szólnak a hírek, hogy a fénykorában az Argentinos Juniorst, a Boca Juniorst, a Napolit és a Barcelonát erősítő játékos mennyi időre kötelezi el magát leendő csapatához.

Az argentin sajtó beszámolója szerint Maradonának a napokban feltették a kérdést, hogy visszatérne-e a pályára, mire ő a következő választ adta: „szeretnék játszani”. A legenda egyébként hamarosan hatodszor is apa lesz, miután 23 esztendős kedvese, Veronica Ojeda – akit nemrég jegyezett el – gyermeket vár.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik