Argentína: kiállította, visszahívta, törölte a 11-est, kitört a káosz

Vágólapra másolva!
2015.04.06. 16:53
Akár eltiltásra is számíthat Germán Delfino, Argentína egyik legjobb játékvezetője, amiért befújt egy büntetőt és kiosztott egy piros lapot, majd egy percen belül megváltoztatta a döntését, és mindkét ítéletét semmissé tette a Vélez Sarsfield–Arsenal argentin bajnoki mérkőzésen.

Mint később, a televíziós felvételek alapján kiderült, a játékvezető második ítélete volt a helyes. A tizenegyest és az emberelőnyt a Vélez csapata kapta volna, a játékosok a döntés visszavonásakor majd' felrobbantak mérgükben.

A játékvezető elismerte, akadtak gondjai a mérkőzés közben, a játékvezetés helyenként kaotikusnak tűnhetett, amiért vállalja a felelősséget. Jelenleg vizsgálják az esetet, előfordulhat, hogy nem fújhat majd a júniusi Copa América mérkőzésein.

A kérdéses eset egy beadás után történt. A játékvezető úgy látta, a hátvéd, Daniel Valencia kezét érte a labda. Büntetőt ítélt, és második sárga lappal kiállította a vétkest, vagyis azt, akit annak vélt.

Az első piros lap (Forrás: YouTube)
Az első piros lap (Forrás: YouTube)

Az ismétléseken jól látható volt, hogy nem a védő, hanem a csatár, Mariano Pavone kezezett. Ezt az egyik partjelző is látta a mellette helyet foglaló operatőr monitorán.

Mi is történt itt pontosan? (Forrás: YouTube)
Mi is történt itt pontosan? (Forrás: YouTube)

Szólt a játékvezetőnek, aki megváltoztatta a döntését, visszarendelte Valenciát a pályára, helyette Pavone kapta meg a sárga lapot.

Edzők, játékosok, rendőrök és újságírók is a pályára mentek, kitört a zűrzavar. Fabian Cubero, a Vélez csapatkapitánya mindeközben, a pályán adott televíziós interjút, tiltakozván a játékvezető, a televíziós visszajátszások alapján megváltoztatott döntése ellen.

Demonstráló interjú a pályán, meccs közben (Forrás: YouTube)
Demonstráló interjú a pályán, meccs közben (Forrás: YouTube)



A Vélez végül 2–1-re megnyerte a találkozót.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik