Argentína: Gonzalo Higuaín nem szerepel többé a válogatottban

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.03.28. 20:54
Gonzalo Higuaín csütörtökön bejelentette, hogy nem szerepel többé az argentin labdarúgó-válogatottban. A Chelsea 31 éves csatára a Fox Sportsnak adott interjúban úgy fogalmazott, bizonyára sokan örülnek a döntésének, mert számos kritika és bírálat érte a válogatottbeli szereplése során.

Higuaín a 2014-es világbajnokságon, illetve a 2015-ös és a 2016-os Copa Américán is tagja volt a nemzeti csapatnak, amely mindhárom tornán elveszítette a döntőt. A támadó – aki már közölte a döntését Lionel Scaloni szövetségi kapitánnyal – 75 mérkőzésen 31 gólt szerzett. Legutóbb a tavalyi világbajnokságon, Nigéria ellen lépett pályára.

Karrierje legemlékezetesebb góljának a 2014-es vb negyeddöntőjében, Belgium ellen szerzett győztes találatát nevezte.

„Az emberek a kihagyott helyzeteimre emlékeznek, és nem azokra, amelyeket értékesítettem, de biztos vagyok benne, hogy a belgák elleni gólomat mindenki megünnepelte. Ha valakit rosszindulatúan bírálnak, az nem csak neki fáj. Láttam, mennyit szenvedett a családom, ennek ellenére mindent beleadtam a válogatottban” – nyilatkozta.

Higuaín korábban a River Plate, a Real Madrid, a Napoli, a Juventus és a Milan játékosa volt, a Chelsea-hez januárban igazolt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik