Aranylabda: „Szent Cristiano Ronaldo” – sajtószemle

Vágólapra másolva!
2016.12.13. 10:40
null
Cristiano Ronaldo nyerte meg a 2016-os Aranylabdát (Fotó: AFP)
Korábban megírtuk, a France Football hétfő este nyilvánosságra hozta, hogy 2016-ban Cristiano Ronaldo kapta meg a labdarúgás legrangosabb egyéni elismerését, az év legjobbjának járó Aranylabdát. Rövid összefoglalónkban annak jártunk utána, hogy Európa nívós lapjai miként számoltak be a portugál sikeréről.

SPANYOLORSZÁG

Marca: „Négy arany” – a madridi illetőségű lap kiemeli, hogy Ronaldo vészesen közeledik Lionel Messihez, aki már csak egy Aranylabdával jár a Real klasszisa előtt.
AS: „Négynél járok” – a blancókhoz közel álló másik spanyol újság CR fölényes győzelmére – a portugál 429 pontos előnnyel végzett a második Messi előtt – hívja fel a figyelmet.
Sport: „Cristiano Ronaldo nyerte a legigazságtalanabb Aranylabdát” – a katalán lap elsősorban a jövő év eleji PSG–Barcelona Bajnokok Ligája-párharccal foglalkozik a címlapján, ugyanakkor az Aranylabda-szavazással kapcsolatban megjegyzi, hogy ennél igazságtalanabb végeredmény még nem született a díj története során.
NAGY-BRITANNIA
BBC: „Cristiano Ronaldo nyerte a 2016-os Aranylabdát Lionel Messit legyőzve” – az angol oldal tényszerűen közli a végeredményt, külön kiemelve a Premier League-ben szereplő játékosok helyezését.
Sky Sports: „Ronaldo a negyedik Aranylabdáját nyerte”
The Sun: „Hajrá Ronaldo!” – az angol bulvárlap kiemeli, hogy CR több mint kétszer annyi pontot szerzett, mint Lionel Messi.
OLASZORSZÁG
La Gazzetta dello Sport:
„CR-re került a korona”
Corriere dello Sport: „Hivatalos: Ronaldóé a 2016-os Aranylabda!” – az olasz lap a Ronaldo–Messi párharcra helyezi a hangsúlyt, kiemelve, hogy 2008 óta csak ez a két játékos tudta megnyerni a díjat.
FRANCIAORSZÁG
France Football:
„Szent Cristiano Ronaldo” – a díjat alapító lap szerint az elért eredmények miatt teljesen egyértelmű volt, hogy a Real Madrid játékosa lesz a végső győztes.
L'Équipe: „CR: Zavar, mert hazugság!” – a francia lap főleg a Monaco és a PSG BL-nyolcaddöntőjével foglalkozik a címlapján, ennek ellenére egy egész oldalt szentel a portugál győzelmének, és idézi is Ronaldót a sikerről.
La Parisien: „Cristiano Ronaldo, egyértelműen” – a párizsi lap szerint a portugál az ősz végi játékával végleg elhallgattatta a kritikusait, így kétség sem férhetett ahhoz, hogy ő nyer.
NÉMETORSZÁG
Bild: „Ronaldo a világ legjobbja” – a német lap ugyanakkor kijelenti, hogy a FIFA-Aranylabda megszűnésével gyakorlatilag nem hivatalos a címben említett titulus.
Kicker: „Ronaldo nyerte az Aranylabdát!” – az oldal szintén a FIFA-Aranylabda szétválasztásával foglalkozik. Habár mostantól ismét két legjobbat választanak egy évben, a Kicker szerint a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség díjának megnyerésére is a Real Madrid klasszisa a legnagyobb esélyes.
PORTUGÁLIA
Record: „CR négy” – hazájában is kiemelten foglalkoznak Ronaldo győzelmével, külön aláhúzva, hogy ő a második játékos Messi után, aki négyszer is elnyerte a díjat.
A Bola: „Övé a labda!”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik