Aranylabda: íme, a díjat meg nem kapók álomcsapata!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.10.25. 14:17
Mint ismert, az idén már nem a FIFA-val együttműködve, hanem ismét önállóan ítéli oda az év legjobb labdarúgójának járó Aranylabdát a francia szaklap, a France Football. A 30 jelölt névsorát hétfőn hozták nyilvánosságra. A The Sport Bible összeállította azon játékosok álomcsapatát, akik sosem kapták meg a díjat.

A csapat: Buffon – Cafú, Puyol, Maldini, Roberto Carlos – Scholes, Xavi – Del Piero, Totti – Raúl, Henry.Buffon – Cafú, Puyol, Maldini, Roberto Carlos – Scholes, Xavi – Del Piero, Totti – Raúl, Henry.

Aligha állhatna más az álomcsapat kapujában, mint a 2006-ban Olaszországgal világbajnokságot nyerő Juventus-legenda, Gianluigi Buffon. Az egyéni díjat a kapus előtt Fabio Cannavaro kapta ebben az évben.

A védősorban két brazil világbajnok, illetve egy Barcelona- és egy Milan-sztár kap helyet. Klasszisuk vitathatatlan, minden tekintetben felértek a csúcsra, de a legnagyobb egyéni díjat sosem nyerték meg.

A középpályán Xavi és Paul Scholes szűri a támadásokat és osztja a forintos labdákat a társaknak. A manchesteri és a katalán ikon fantasztikus pályafutást tudhat maga mögött, tinédzserkoruk óta a Manchester Unitedet, illetve a Barcelonát szolgálták, vezéregyéniséggé váltak klubjaikban.

A gólokról Francesco Totti, Alessandro Del Piero, Thierry Henry és Raúl gondoskodik. A két olasz sztár 2006-ban világbajnokságot nyert, hazájában pedig a klubhűség szimbólumának számít. Raúl 2001-ben második lett az Aranylabda-szavazáson, Michael Owen nyert ebben az évben. Henry 2003-ban második, 2006-ban harmadik lett.


A díjat meg nem kapó játékosokból álló álomcsapat (Fotó: TSB)
A díjat meg nem kapó játékosokból álló álomcsapat (Fotó: TSB)

A 2016-os harmincas lista ide kattintva érhető el!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik