Arany-kupa: Mexikó tizedszer lett a térség legjobbja

Vágólapra másolva!
2015.07.27. 06:38
null
Andrés Guardado a torna legjobb játékosának járó díjjal (Fotók: Reuters)
Mexikó labdarúgó-válogatottja nyerte meg a 2015-ös Arany-kupát, miután a philadelphiai döntőben 3–1-re legyőzte Jamaicát.

 

 

A második fél óra kezdetén Andrés Guardado szerzett vezetést Mexikónak, ezzel az első játékos lett, aki három Arany-kupa-döntőn is betalált. A PSV középpályásának ez volt a tizedik Arany-kupa-gólja, korábban az Egyesült Államokkal szemben 2–1-re elveszített 2007-es fináléban, és a 2011-es, szintén az amerikaiakkal vívott, ám 4–2-re megnyert döntőben volt eredményes tornazáró összecsapáson. A középpályás hat találattal fejezte be az idei Arany-kupát, így nem tudta befogni a hétgólos Clint Dempseyt a góllista élén – de őt választották meg a torna legjobb játékosának!

A második félidőben két jamaicai védelmi megingást követően Jesús Corona (a torna legjobb fiatalja lett) és Oribe Peralta (4 góllal zárt) növelte Mexikó előnyét, a csereként beálló Darren Mattocks góljával Jamaica már csak szépíteni tudott.

Mexikó hetedszer nyerte meg az 1991-ben életre hívott Arany-kupát – a legutóbbi négy kiírásból háromszor aranyat szerzett –, a sorozat elődjét pedig háromszor, így már tizedszer bizonyult az észak- és közép-amerikai régió (CONCACAF) legjobbjának.

Miguel Herrera csapata még ebben az évben megmérkőzik az Arany-kupát 2013-ban megnyerő Egyesült Államokkal, hogy eldöntsék, melyik ország képviseli a térséget a 2017-es Konföderációs Kupán.

Jamaica első karibi válogatottként játszott döntőt az Arany-kupán, korábbi legjobb eredménye egy harmadik hely volt 1993-ból.

Az Arany-kupa-győztes mexikói válogatott
Az Arany-kupa-győztes mexikói válogatott
ARANY-KUPA 2015

DÖNTŐ
MEXIKÓ–JAMAICA 3–1
(1–0)
Philadelphia, 68 930
néző. Vezette: J. Aguilar (salvadori)
MEXIKÓ:
Ochoa – P. Aguilar, Reyes, F. Rodríguez, Alanís, Layún – Duenas (Orozco, 86.), J. dos Santos, Guardado (J. Torres, 62.) – J. Corona (Esquivel, 82,), Peralta. Szövetségi kapitány: Miguel Herrera
JAMAICA: Thompson – Mariappa, Morgan, Hector, Lawrence – McCleary (Mattocks, 60.), Austin, Watson (Seaton, 90.), McAnuff – Dawkins (Humphrey, 74.), Barnes. Szövetségi kapitány: Winfried Schäfer
Gólszerző: Guardado (31.), Corona (46.), Peralta (60.), ill. Mattocks (78.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik