Arany-kupa: eszkortlányokat béreltek, hazazavarták őket

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.18. 22:56
null
Marlon López (8) egyike annak a három nicaraguai játékosnak, akit hazazavartak az Arany-kupáról (Forrás: Twitter)
Három játékosát, Marlon Lópezt, Carlos Montenegrót és Carlos Chavarríát hazaküldte az Arany-kupáról a Nicaraguai Labdarúgó-szövetség, mivel a futballisták örömlányokat béreltek négy órával azután, hogy csapatuk 4–0-s vereséget szenvedett Costa Ricától az észak- és közép-amerikai zóna kontinensbajnokságán.

 

A nicaraguai válogatott számára nem kezdődött jól az Arany-kupa, hiszen a csoportkör első fordulójában 4–0-ra kikapott a B-csoport legerősebb gárdájától, Costa Ricától. Marlon López és Carlos Montenegro végigjátszotta a mérkőzést, Carlos Chavarría a szünetben állt be. Nekik már nem is lesz lehetőségük a javításra, mivel akciójuk után a nicaraguai szövetség elöljárói – a szakmai stábbal egyetértésben – azonnali hatállyal eltávolították őket a nemzeti csapat keretéből.

„Egy országot, egy népet képviselünk, a sport nagykövetei vagyunk, így nem engedhetünk meg magunknak súlyos hibákat rögtön a torna kezdetén. Ha valami segíthet a futballunk felemelkedésében, az a fegyelem” – indokolta meg a döntést Henry Duarte szövetségi kapitány.

A nicaraguai válogatott harmadszor szerepel az Arany-kupán, de mérkőzést még nem nyert. Az idei kontinensbajnokságon a második meccsét magyar idő szerint péntek hajnalban vívja Haitival.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik