Anticsnak mégis mennie kell - lapértesülés

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2010.09.14. 15:04
null
Anticcsal nem jutottak dűlőre a szerb vezetők (Fotó: Action Images)
Menesztik posztjáról a szerb labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányát, Radomir Anticsot – írták a keddi belgrádi lapok. Az újságok tényként tálalják, hogy már Antics utóda is megvan, a román első osztályú Temesvár (FC Timisoara) szerb vezetőedzője, Vladimir Petrovics személyében.

Szerdán vezetőségi ülést tart a Szerb Labdarúgó-szövetség, és a hírek szerint ezután jelentik be a váltást.

A szerb szövetség hosszú huzavona után nem egészen egy hónapja állapodott meg Anticcsal arról, hogy a szakember fizetése havi 100 ezer euróról 50 ezer euróra csökken. Az erről szóló szerződéskiegészítést azonban Antics hírek szerint a mai napig nem írta alá.

A 61 éves szakember – aki pályafutása során a Real Madrid, a Barcelona és az Atlético Madrid vezetőedzője is volt – a selejtezőcsoportban a franciákat megelőzve juttatta ki Szerbiát a nyári dél-afrikai világbajnokságra, ott azonban a csapat csalódást keltve az utolsó helyen végzett a kvartettjében.

A nemzetközi szövetség (FIFA) ráadásul júliusban négy mérkőzésre eltiltotta a trénert a kispadtól, mert az Ausztrália elleni utolsó vb-csoportmeccs után a kapitány odarohant a bíróhoz, és hevesen gesztikulálva reklamált nála.

Antics leváltása olyannyira biztos, hogy Vladimir Petrovics állítólag már össze is állította a szakmai stábját. Az új kapitány fizetése a szerb lapok szerint havi 25 ezer euró lesz.

Szerbia az Eb-selejtezőkön egy papírforma-győzelemmel, a Feröer elleni idegenbeli 3–0-s sikerrel kezdett, de a folytatásban hazai pályán csak 1–1-es döntetlenre volt képes Szlovénia ellen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik