Anglia: újra rúgja a labdát a leukémiából gyógyuló klasszis

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.06. 14:25
A leukémiából gyógyuló korábbi Celtic- és Aston Villa-labdarúgó, a 106-szoros bolgár válogatott Sztilijan Petrov újra futballozik – közölte az örömteli hírt a Daily Mail.

Sztilijan Petrov a vasárnapi ligában szereplő, 35 évesnél idősebb labdarúgókból toborzott Wychall Wanderers színeiben már három bajnokin pályára lépett, gólokat szerzett, és élvezi a játékot.

„Kilencven perceket játszom, az erőnlétem javul, de továbbra is türelmesnek kell lennem – mondta a 35 éves sportember. – Lekopogom, egyelőre minden rendben. Még három hónapig szedem a gyógyszereket, és ha minden jól megy, azzal be is fejeződik a kezelés.”

Két nagy-britanniai klubja, a Celtic és az Aston Villa szurkolói körében egyaránt nagy szeretnek örvendő Petrovnál 2012-ben diagnosztizálták a leukémiát, a gyógykezelésre szoruló labdarúgó 2013-ban kénytelen volt bejelenteni visszavonulását.

A CSZKA Szófiából légiósnak álló Petrov 1999-től hét éven át futballozott a skót Celticben, majd újabb hét esztendeig erősítette az angol Aston Villát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik