Anglia a debütáló Lambert első labdaérintésével győzött

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.08.14. 23:04
null
Lambert (balra) ezt a napot biztosan nem felejti el (Fotó: Reuters)
Az angol labdarúgó-válogatott felkészülési mérkőzésen 3–2-re legyőzte Skóciát a Wembleyben. A hazai csapat kétszer is hátrányba került, de mindkétszer egyenlített. A győztes gólt az első válogatottságát ünneplő Rickie Lambert szerezte – az első labdaérintéséből.

1872. november 30-án a futballtörténelem első hivatalos válogatott labdarúgó-mérkőzését Anglia és Skócia vívta egymással – a találkozón gól nélküli döntetlen született. 51 500 nappal később, azaz a mai felkészülési mérkőzésen azonban Joe Hart már nagyon gyorsan gondoskodott arról, hogy lássanak gólt a nézők: nemes egyszerűséggel bevédte James Morrison 18 méteres lövését.

A sokkból éledezett Anglia, s az első fél óra végén egyenlített. Tom Cleverley szenzációs labdával indította Theo Walcottot a 29. percben, a csatár nem különben szép befejezést választott: egy csel után szépen visszahúzta a labdát a bal alsó sarokba.

Az angolok többet próbálkoztak a mérkőzésen, de az első félidőben újabb találat nem született. Sőt! A második játékrészben is a vendégek szerezték meg a vezetést, ráadásul Kenny Miller nem gyenge testcselekkel küldte el gyufáért Gary Cahillt, majd lőtt a tizenhatos előteréből az angol kapuba.

Nem sokkal később azonban egy angol szabadrúgásnál elaludt a skót védelem, Danny Welbeck pedig közelről a kapuba fejelte Steven Gerrard szabadrúgását követően a labdát. A mérkőzés sztorija azonban még hátra volt.

A 68. percben beállt Rickie Lambert. Aki esetleg nem tudná, ő a Southampton 31 esztendős csatára, aki hat nappal ezelőtt, harmadik gyermeke megszületésének napján kapta meg élete első behívóját az angol válogatottba. Hősünk pedig, miután a pályára futott Wayne Rooney cseréjeként, mi mást is tehetett volna, mint hogy első labdaérintésével gólt szerzett: a 70. percben egy szögletet követően tökéletesen fejelt a skót kapuba. Mivel újabb gól már nem született, ez egyben a győztes találatot jelentette.

Angol válogatottban győztes gólt szerezni a skótok ellen, első labdaérintéssel? Nem semmi történet...

VÁLOGATOTT FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
ANGLIA–SKÓCIA 3–2 (1–1)
Anglia:
Hart – K. Walker, Cahill, Jagielka (P. Jones, 84.), Baines – Cleverley (J. Milner, 68.), Gerrard (Oxlade-Chamberlain, 62.), Wilshere (Lampard, 46.) – Walcott (Zaha, 75.), Rooney (Lambert, 68.), Welbeck. Szövetségi kapitány: Roy Hodgson
Skócia: McGregor – A. Hutton, R. Martin, Hanley, Whittaker – Snodgrass (Conway, 68.), J. Morrison (Rhodes, 82.), S. Brown, Forrest (Mulgrew, 67.) – Maloney (Naismith, 86.) – K. Miller (Griffiths, 73.). Szövetségi kapitány: Gordon Strachan
Gólszerző: Walcott (29.), Welbeck (53.), Lambert (70.), ill. Morrison (11.), K. Miller (49.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik