HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.08.21 15:26 Frissítve: 2018.08.21 16:05

Ajax: szinte csoda! Kommunikál az agykárosodást szenvedett fiatal játékos!

Szinte csoda, de úgy tűnik, igaz! Abdelhak „Appie” Nouri bő egy évvel azt követően, hogy súlyos agykárosodást szenvedett, most – bár gesztusokkal – újra kommunikál!

HIRDETÉS

 

Abdelhak Nouri állapota javul, ám így is nagyon hosszú út előtt áll

2017. július 8., Ausztria, Hippach, Lindenstadion. Felkészülési mérkőzés Tirolban a holland Ajax és a német Werder Bremen között. A 72. percig minden rendben van, ám akkor a 20 esztendős Ajax-tehetség Abdelhak Nouri a földre roskad. Nem kel fel.

Az Ajax 34-es számú játékosát újra kellett éleszteni. A kórházban stabilizálták az állapotát, de hamarosan kiderült: Abdelhak Nouri súlyos és maradandó agykárosodást szenvedett. A hétéves kora óta a patinás amszterdami klubnál futballozó, rendkívüli tehetségnek tartott és közkedvelt fiatalember túlélte a hirtelen szívleállást, ám agykárosodása olyan mértékű volt, hogy az akkori orvosi szakvélemények szerint többé nem lesz képes járni vagy beszélni.

Bő egy év elteltével, augusztus 21-én sorra lepik el egymást a médiumok bejegyzései a Twitteren, miszerint Nouri felismerte családtagjait, akikkel, ha nehézkesen is, de gesztusokkal kommunikál.

A The Sun Nouri testvérére hivatkozva írja, hogy a fiatal futballista ugyan nem tudja mozgatni a testét, állapota azonban javul, segítséggel az ágyról már a kerekesszékébe is át tud ülni.

„A kezdetekben nem maradhattunk vele sokat. Ezek kórházi szabályok. Látogathattuk őt, aztán később az orvosok azt mondták, jót tesz neki a család jelenléte. Felismer minket, annyit vagyunk vele, amennyit csak tudunk” – fogalmazott a testvér. 

Az Ajax egyelőre nem adott ki közleményt Nourival kapcsolatban.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.17 21:39:47

Minden más foci nemzetisport.hu

Folytatódik a cselgáncs-vb, a motorosok az Aragóniai Nagydíjra edzenek.

2018.09.17 23:25:11

Minden más foci CSILLAG PÉTER

ALAPVONAL. Az ellenfél tizenegyesénél kapusukat félreállították, hogy a vetélytárs rúgója akadálytalanul vethesse ki rájuk megérdemelt büntetésüket, a kapott gólt.

2018.09.14 08:44:37

Minden más foci BORBOLA BENCE

„Erwin imádta a munkáját, éjt nappallá téve csak a magyar válogatottról beszélt.”

HIRDETÉS
HIRDETÉS