Ajax: szinte csoda! Kommunikál az agykárosodást szenvedett fiatal játékos!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.08.21. 15:26
null
Abdelhak Nouri állapota javul, ám így is nagyon hosszú út előtt áll
Szinte csoda, de úgy tűnik, igaz! Abdelhak „Appie” Nouri bő egy évvel azt követően, hogy súlyos agykárosodást szenvedett, most – bár gesztusokkal – újra kommunikál!

2017. július 8., Ausztria, Hippach, Lindenstadion. Felkészülési mérkőzés Tirolban a holland Ajax és a német Werder Bremen között. A 72. percig minden rendben van, ám akkor a 20 esztendős Ajax-tehetség Abdelhak Nouri a földre roskad. Nem kel fel.

Az Ajax 34-es számú játékosát újra kellett éleszteni. A kórházban stabilizálták az állapotát, de hamarosan kiderült:Abdelhak Nouri súlyos és maradandó agykárosodást szenvedett. A hétéves kora óta a patinás amszterdami klubnál futballozó, rendkívüli tehetségnek tartott és közkedvelt fiatalember túlélte a hirtelen szívleállást, ám agykárosodása olyan mértékű volt, hogy az akkori orvosi szakvélemények szerint többé nem lesz képes járni vagy beszélni.

Bő egy év elteltével, augusztus 21-én sorra lepik el egymást a médiumok bejegyzései a Twitteren, miszerint Nouri felismerte családtagjait, akikkel, ha nehézkesen is, de gesztusokkal kommunikál.

A The Sun Nouri testvérére hivatkozva írja, hogy a fiatal futballista ugyan nem tudja mozgatni a testét, állapota azonban javul, segítséggel az ágyról már a kerekesszékébe is át tud ülni.

„A kezdetekben nem maradhattunk vele sokat. Ezek kórházi szabályok. Látogathattuk őt, aztán később az orvosok azt mondták, jót tesz neki a család jelenléte. Felismer minket, annyit vagyunk vele, amennyit csak tudunk” – fogalmazott a testvér.

Az Ajax egyelőre nem adott ki közleményt Nourival kapcsolatban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik